Ηλεία

Πύργος: Δυναμική πορεία διαμαρτυρίας από τους μαθητές λυκείων όλης της Ηλείας

Ακούστε το άρθρο

Δυναμική πορεία διαμαρτυρίας, που κατέληξε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, πραγματοποίησαν χθες το πρωί μαθητές από δέκα και πλέον Λύκεια της Ηλείας, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές που προωθεί του Υπουργείο Παιδείας για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και μάλιστα με άμεση εφαρμογή. Αλλαγές που έχουν προκαλέσει άγχος και ανασφάλεια στους μαθητές, ειδικά για τους τελειόφοιτους που ετοιμάζονται για τις εξετάσεις.

Οι μαθητές, βλέποντας το Υπουργείο Παιδείας να προωθεί νέες αλλαγές ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων, για τις οποίες οι ίδιοι προετοιμάζονται φέτος, χωρίς κανένας μέχρι στιγμής να ξεκαθαρίζει τι θα ισχύσει τελικά – ούτε να επιβεβαιώνει αλλά ούτε και να διαψεύδει – αποφάσισαν να «πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους» και να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους, με μια δυναμική πορεία διαμαρτυρίας.

Δυναμική πορεία

Η προσυγκέντρωση έγινε στο λόφο του Επαρχείου και στη συνέχεια οι μαθητές από αρκετά από τα σχολεία που αυτές τις ημέρες τελούν υπό κατάληψη (1ο, 2ο και 3ο Λύκειο Πύργου, ΓΕΛ Καράτουλα, Πελοπίου, Κρεστένων και Ζαχάρως, 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας, ΓΕΛ Γαστούνης, Λεχαινών, Ανδραβίδας, Βάρδας,  1ο και 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, ΕΠΑΛ Λεχαινών), με πανό και συνθήματα πραγματοποίησαν δυναμική πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταλήξουν στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

Εκεί, αντιπροσωπεία μαθητών από τα παραπάνω σχολεία είχε συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλη Δημητρέλλο, μεταφέροντας το άγχος και την αβεβαιότητά τους για όλα όσα συμβαίνουν και για τα οποία δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους, με τον ίδιο να τους διαβεβαιώνει ότι στην Διεύθυνση δεν έχει φτάσει κάποια επίσημη εγκύκλιος, κατανοώντας όπως τους είπε το άγχος τους, θεωρώντας ότι η όποια μεταβολή θα πρέπει να γίνεται γνωστή από την αρχή κάθε σχολικής χρονιάς. Τους συμβούλευσε πάντως ότι καλό θα ήταν να συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα τους, αλλά με σχολεία ανοιχτά και όχι υπό κατάληψη.

Όλη η επικαιρότητα