Ηλεία

Πύργος: «Έφαγαν» πόρτα από τον Καπλάνη οι φοιτητές του ΤΕΙ!

sfhnas.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αρνήθηκε να συναντηθεί με τους φοιτητές των τμημάτων ΤΕΙ του Πύργου ο πρόεδρος της διοίκησης του ΤΕΙ Πατρών Σωκράτης Καπλάνης, επικαλούμενος βεβαρημένο πρόγραμμα.

Το νέο Δ.Σ ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΤΕΙ, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του χαμένου εξαμήνου.

Μιας απόφασης «παράλογης» όπως τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου Βασίλης Σφήνας.

Η στάση αυτή του κ.Καπλάνη αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι, προφανώς, δεν υπάρχει θέληση και διάθεση να βοηθήσει ώστε να σωθεί το εξάμηνο, σε μια εποχή που οι φοιτητές βρίσκονται με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω από το ΤΕΙ, λόγω των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών του Σχεδίου «Αθηνά».

«Είναι μια παράλογη απόφαση, για το χάσιμο του εξαμήνου, και μάλιστα για μια μόλις εβδομάδα. Σίγουρα, αν υπήρχε θέληση θα μπορούσε να βρεθεί μια εβδομάδα παραπάνω τον Ιούλιο ή να γυρίσουμε μια εβδομάδα νωρίτερα τον Αύγουστο ή να γίνουν κάποιες εμβόλιμες αναπληρώσεις και το εξάμηνο να σωθεί», εξηγεί ο Βασίλης Σφήνας, σημειώνοντας μάλιστα ότι από τις 15 Μαΐου, οπότε και έληξε η κατάληψη, τα μαθήματα γίνονται κανονικά.

«Βασιστήκαμε στην απόφαση του κ.Καπλάνη και ξεκινήσαμε τα μαθήματα, αλλά τώρα βρισκόμαστε στον αέρα. Γι’ αυτό και ετοιμάζουμε κάποιες άλλες ενέργειες, νομικού περιεχομένου, για να κινηθούμε κατά της απόφασης του Συμβουλίου του ΤΕΙ Πατρών», εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Σπουδαστών.


Μένουν-φεύγουν οι φοιτητές

Με την απόφαση του ΤΕΙ αμέσως σταμάτησαν και τα μαθήματα αναπλήρωσης του εξαμήνου που είχαν ξεκινήσει και πλέον, το μόνο που διεξάγεται κανονικά αυτή τη στιγμή στα τμήματα ΤΕΙ στον Πύργο είναι η εξεταστική για τους επί πτυχίω σπουδαστές.

Οι περισσότεροι φοιτητές μαζεύουν τα πράγματά τους για να επιστρέψουν στα σπίτια τους για το καλοκαίρι και να επιστρέψουν τον Σεπτέμβρη, ενώ υπάρχει κι ένα ποσοστό που σκέφτεται να εγκαταλείψει τις σπουδές του.

«Πάρα πολλοί σπουδαστές σκέφτονται να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους, πολλοί κοιτάζουν τον ιδιωτικό τομέα και πώς θα πάρουν ένα άλλο πτυχίο ίσως και κατώτερης βαθμίδας, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι, οι περισσότεροι θα έρθουν στον Πύργο τον Σεπτέμβρη να δουν πώς θα λειτουργήσει το νέο τμήμα που θα είναι δίπλα στο ΠΛΗ&ΜΜΕ, πώς θα λειτουργήσει η μεταβατικότητα, αν θα υπάρχουν οι ωρομίσθιοι καθηγητές και αν θα γίνουν τα μαθήματα και τότε θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις τους», εξήγησε ο Βασίλης Σφήνας, ο οποίος σημείωσε πως αυτό το πιο φρόνιμο, καλώντας τους φοιτητές να μη λάβουν αποφάσεις εν θερμώ.

«Σίγουρα είναι μια δύσκολη συγκυρία και οικονομική κατάσταση, δεν αντέχει η τσέπη των γονιών να κρατά τους σπουδαστές σε μια άλλη πόλη χωρίς μάλιστα να προσέρχονται στα μαθήματα, αλλά σίγουρα καλό θα ήταν από τον Σεπτέμβρη να περιμένουμε να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα», κατέληξε ο Βασίλης Σφήνας.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα