Ηλεία

Πύργος: Ευχάριστη εξέλιξη για τον 41χρονο άστεγο

Ακούστε το άρθρο

Ευχάριστα είναι τα νέα στην  υπόθεση του 41χρονου ρομά που επέλεξε ως κατάλυμα του έναν κάδο απορριμμάτων στην πλατεία Πεσόντων Πυροσβεστών στον Πύργο.

Όπως μας ενημέρωσε η αντιδήμαρχος Πύργου και υπεύθυνη για θέματα Πρόνοιας, Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, ο Αργύρης –όπως είναι το μικρό του όνομα- επισκέφθηκε χθες την ίδια στο γραφείο της δηλώνοντας της ότι δέχεται να φιλοξενηθεί σε λυόμενο οικίσκο στην περιοχή των Βυτινείκων

«Όπως μου είπε ο ίδιος, ξεπερνώντας την αρχική του άρνηση, δέχεται να πάει μαζί με την οικογένεια του στο χώρο που του προτείναμε. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό και ελπίζουμε ότι ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας το θέμα θα έχει τακτοποιηθεί. Να πω επίσης πως ήδη κάνουμε ενέργειες ώστε ο Αργύρης να μπορέσει να αποκτήσει και κάποιες παροχές σύμφωνα με τον νόμο για τους κοινωνικά αδύνατους. »… συμπλήρωσε η κα Αγγελακοπούλου.

Να συμπληρωθεί επίσης πως από χθες ο κάδος-σπίτι του 41χρονου είχε απομακρυνθεί από το χώρο της πλατείας ενώ ο ίδιος προσωρινά διαμένει σε φιλικό του σπίτι…

Πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους»

Σχετική με το παραπάνω περιστατικό είναι και χθεσινή ανακοίνωση της αναπληρώτρια Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώς Φωτίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους».

Πιο συγκεκριμένα καλούνται Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ βαθμού και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενα από τη Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης να υποβάλουν, μεμονωμένα ή συνεργαζόμενοι, αιτήσεις για την χρηματοδότηση σχεδίων με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου έλλειψης στέγης σε Δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, όπου το πρόβλημα παρουσιάζεται εντονότερο.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην μετάβαση από τις δομές επείγουσας στέγασης και τους κοινωνικούς ξενώνες σε αυτόνομες στεγαστικές λύσεις, με παράλληλες δράσεις υποστήριξης και εργασιακής επανένταξης.

Το πρόγραμμα στοχεύει στις ακόλουθες ομάδες:

  1. Οικογένειες και άτομα που φιλοξενούνται σε  Ξενώνες Μεταβατικής Φιλοξενίας Αστέγων ή Υπνωτήρια.
  2. Οικογένειες και άτομα που έχουν καταγραφεί από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων ως άστεγοι που διαβιούν στο δρόμο ή σε ακατάλληλα καταλύματα (τροχόσπιτα, αυτοκίνητα, αυτοσχέδιες κατασκευές, παραπήγματα, παράγκες, containers, ακατάλληλα για κατοίκηση κτίρια με βάση την κείμενη νομοθεσία).
  3. Γυναίκες που φιλοξενούνται σε Ξενώνες Γυναικών θυμάτων βίας.
  4. Άτομα που φιλοξενούνται σε Δομές Παιδικής Προστασίας, έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, δεν σπουδάζουν και δεν έχουν πρόσβαση σε κατοικία.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Αιτήσεων Χρηματοδότησης είναι η 30η Μαρτίου 2018.

Όλη η επικαιρότητα