Ηλεία

«Έφυγε» από την ζωή ο Παναγιώτης Τσολάκος – Ο Πύργος έχασε ένα από τα «δυνατά» μυαλά του

Ακούστε το άρθρο

Η ΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ ΥΓΕΙΑ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΠΡΟΩΡΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΟΛΑΚΟ

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε χθες η κοινωνία του Πύργου, μετά το άκουσμα της είδησης του θανάτου ενός ξεχωριστού και ιδιαίτερα αγαπητού ανθρώπου, του Παναγιώτη Τσολάκου, που τα τελευταία χρόνια έδινε «παλικαρίσια» μάχη κόντρα στα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν αλλά δεν κατάφερε να τα ξεπεράσει, περνώντας έτσι στην αιωνιότητα μόλις στα 47 του χρόνια!

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης ήταν κοινωνικός και αγαπούσε ιδιαίτερα την πόλη του. Η κοινωνική προσφορά του ήταν τεράστια, έχοντας θητεύσει ως Αντιπρόεδρος στο ΚΕΚΥΚΑμεΑ Ηλείας μια περίοδο κατά την οποία η τότε διοίκηση έβαλε τις απαραίτητες βάσεις για να μπορέσει να λειτουργήσει στη συνέχεια υπό καλύτερες συνθήκες το ΚΕΚΥΚΑμεΑ. Επιπλέον, είχε υπάρξει υπάλληλος της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, κατέχοντας σημαντική θέση ως διαχειριστής του πληροφοριακού συστήματος.

Λάτρευε σε μεγάλο βαθμό τους υπολογιστές και ήταν άριστος γνώστης αυτών. Αποτελούσε ένα από τα λαμπρότερα μυαλά στον τομέα αυτό, έχοντας καταφέρει να τραβήξει ακόμα και το ενδιαφέρον μιας παγκόσμιας εταιρείας κολοσσού, της Microsoft, που για αρκετό διάστημα του έκανε προτάσεις να βρεθεί στην εταιρεία του ή να δίνει συμβουλές σε διάφορα σεμινάρια, με τον Παναγιώτη ωστόσο να επιλέγει να παραμείνει στην αγαπημένη του πατρίδα, τον Πύργο. Για πολλούς αποτελούσε το μεγαλύτερο μυαλό στην Ηλεία όσον αφορά τον τομέα της πληροφορικής και ειδικότερα τους υπολογιστές.

Επιπλέον, είχε πάντα αγάπη σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και με αναπτυξιακές δυσκολίες. Κατανάλωνε σημαντικό μέρος από τον προσωπικό του χρόνο και τις οικονομίες του, προκειμένου να τους προσφέρει τα καλύτερα στη ζωή τους. Ήταν εύχαρος, κοινωνικός και λόγω του εξαιρετικού του χαρακτήρα είχε αγαπηθεί από τον κόσμο.

Η υγεία του τα τελευταία χρόνια ωστόσο δεν πήγαινε καθόλου καλά, καθώς είχε πολλαπλά προβλήματα. Ο μαχητικός του χαρακτήρας όμως δεν τον εγκατέλειψε μέχρι και όταν άφησε την τελευταία του πνοή, παλεύοντας να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε ώστε να επιστρέψει στις αγαπημένες του καθημερινές συνήθειες. Όλο αυτό το διάστημα που έδινε τη σκληρή αυτή μάχη, στο πλάι του βρίσκονταν η μητέρα του Όλγα, πρόεδρος της Ομάδας Παραδοσιακών Σπόρων Πύργου Ηλείας και ο αδερφός του Ιάσωνας, υπάλληλο του Δασαρχείου Πύργου, που πρόσφεραν κάθε δυνατή βοήθεια προκειμένου να ξεπεράσει κάθε πρόβλημα υγείας.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί στις 11 στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στον Πύργο, όπου συγγενείς, φίλοι και γνωστοί θα έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους Παναγιώτη στο ταξίδι του προς την αιωνιότητα.

Η εφημερίδα «Πατρίς» και το Patrisnews εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στη μητέρα του Όλγα, τον αδερφό του Ιάσωνα και όλους τους οικείους του.

Όλη η επικαιρότητα