Ηλεία

Πύργος: «Έφυγε» ο γιατρός Παναγιώτης Ραπακούλιας

Ακούστε το άρθρο

Θλίψη έχει προκαλέσει στον Πύργο η είδηση του θανάτου του Παναγιώτη Ραπακούλια, γιατρού – πνευμονολόγου. Ο διακεκριμένος επιστήμονας έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 67 ετών, προχθές το πρωί στην Αθήνα όπου ζούσε με την αγαπημένη του σύζυγο Χαρά. Ήταν από τα βασικά στελέχη του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, κατέχοντας επί σειρά ετών τη θέση του Διευθυντή του Πνευμονολογικού Εργαστηρίου.

Ο Παναγιώτης Ραπακούλιας γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πύργο ολοκληρώνοντας τις γυμνασιακές του σπουδές στο Ηλειακό Εκπαιδευτήριο. Εισήχθη στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, όπου και αποφοίτησε με άριστα. Κατά τη διάρκεια της επταετίας συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα, ενώ στη μεταπολίτευση ανέπτυξε έντονη δράση στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς.

Οι δεσμοί του με τον Πύργο ήταν πάντοτε στενοί, όπου είχε διατηρούσε πολλές φιλίες. Για αυτό και επισκεπτόταν συχνά τον ιδιαίτερη πατρίδα του,  ενώ λάτρευε τον  Άγιο Αντρέα όπου περνούσε αμέτρητες ώρες τα καλοκαίρια.

Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι θα αποχαιρετήσουν τον Παναγιώτη Ραπακούλια αύριο στις 4.00 το απόγευμα από Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στον ομώνυμο Δήμο της Αθήνας, όπου θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία

Ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Βαρούξης εκφράζει στη συζυγό του Χαρά και τους οικείους του θερμά συλλυπητήρια

Όλη η επικαιρότητα