Πύργος: «Έφυγε» ο Καπετάνιος – Θλίψη για τον ξαφνικό χαμό του Φίλιππου Ζέρβα

Η είδηση του ξαφνικού και αναπάντεχου χαμού του, γέμισε πόνο και θλίψη την οικογένειά του, τους συγγενείς, τους φίλους και συναδέλφους του από την Εθνική Τράπεζα. Ο Φίλιππος Ζέρβας «έφυγε» από τη ζωή το βράδυ της Δευτέρας, σε ηλικία 59 ετών.

Το βράδυ της Δευτέρας, κι ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στη Μαγούλα, με τη σύζυγό του Κική, αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και ήταν αυτή που τον μετέφερε στο Νοσοκομείο του Πύργου. Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν εκεί οι γιατροί εφημερίας, δεν κατάφεραν να τον «κρατήσουν» στη ζωή.

Θλίψη

Το κακό νέο «κυκλοφόρησε» γρήγορα και οι συνάδελφοί του στο κατάστημα Πύργου της Εθνικής Τράπεζας, δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι «έφυγε» τόσο ξαφνικά. Αν και συνταξιοδοτήθηκε τον Δεκέμβρη του 2016, δεν ξέχασε ποτέ τους συναδέλφους του, αφού μετά από τόσα χρόνια ως συνάδελφοι, είχαν γίνει φίλοι. Άλλωστε, ήταν – όπως λένε οι ίδιοι – ιδιαίτερα αγαπητός από όλους και πάντα δίκαιος με τους συναδέλφους τους. Ήταν αυτός που, ακόμα και στις δύσκολες στιγμές τους ενθάρρυνε και προσπαθούσε να τους φτιάχνει τη διάθεση και το κέφι, με τη ζωντάνια, τα αστεία και την αισιοδοξία του.

Ο «Καπετάνιος»

Μεγάλη του αγάπη, εκτός από την σύζυγό του και τα παιδιά του Άγγελο, Σπύρο και Αγγελική, ήταν η θάλασσα. Άνθρωπος μερακλής, που του άρεσε να καταπιάνεται με τις κατασκευές. Με τα χέρια του έφτιαξε από την αρχή το σπίτι του, όταν καταστράφηκε από τις πυρκαγιές του 2007. Με τα χέρια του, έφτιαξε – σχεδόν εξολοκλήρου – και την «Άρπυια», το αγαπημένο του σκάφος. Μ’ αυτή «ανοιγόταν» στο Ιόνιο για να καταλήξει, σχεδόν πάντα, στα «Στροφάδια», τον αγαπημένο του προορισμό ανοιχτά της Ζακύνθου. Είχε πάντα μαζί του φίλους, αφού ο «Καπετάνιος», το προσωνύμιο που του ταίριαζε απόλυτα, «είχε μόνο φίλους, πολλούς και αγαπημένους», όπως λένε συγκλονισμένοι από το ξαφνικό φευγιό του, οι συνάδελφοί του.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 5:00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων Μαγούλας (σ.σ η σορός θα βρίσκεται στον Ι.Ν στις 4:00 μ.μ), όπου η οικογένειά του, συγγενείς, συγχωριανοί και φίλοι, θα του «πουν» το τελευταίο αντίο.

Ο Δημοσιογραφικός Όμιλος Βαρουξή εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.