Εκπαίδευση Ηλεία

Πύργος: «Εγκέφαλος…Τόσο Μικρός Τόσο Μέγας»

Ακούστε το άρθρο

Με τη συμμετοχή 8 σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας..

«Εγκέφαλος…Τόσο Μικρός Τόσο Μέγας» είναι ο τίτλος της Σχολικής Ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 20 Απριλίου, στις 9:45 το πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο» με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών από οκτώ σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

   Η εκδήλωση πραγματοποιείται για 5η συνεχή  χρονιά στην Ηλεία, και διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία για τις Νευροεπιστήμες, το Πανεπιστήμιο Πατρών και εντάσσεται στη δράση του «Τα σχολεία πηγαίνουν Πανεπιστήμιο», τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γενικού Λυκείου Λάλα και του 1ου Λυκείου Αμαλιάδας, του 1ου  και 4ου Γυμν. Πύργου, των Γυμνασίων Γουμέρου και Καράτουλα, του 5ου Δημ. Αμαλιάδας και του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πύργου.

Η ημερίδα λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Ενημέρωσης για τον Εγκέφαλο»,  η οποία αποτελεί  μία διεθνή εκστρατεία πληροφόρησης για την έρευνα του Νευρικού Συστήματος και  συντονίζεται από την European Dana Alliance for the Brain, την Federation of European Neuroscience Societies, την International Brain Research Organization.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών,  Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες  και μέλος της  European Dana Alliance for the Brain, κα Μαργαρίτη Μαριγούλα. Στην οργάνωση συμμετείχαν επίσης η Yποψ.  Διδ. Ατσοπάρδη Κορίνα, Τμ. Φαρμακευτιικής Παν. Πατρών, η Mεταπτ.  Φοιτ.   Δημητρίου Χριστίνα  και οι φοιτήτριες του Τμ. Βιολογίας Παν. Πατρών Δημητρακόπουλος Δημήτρης, Καΐρης Στέφανος, Κακκογιάννης Δημήτρης, Μαγκαφά  Σταυρούλα και  Παυλοπούλου Μαρία – Γεωργία. 

Η εκδήλωση  υποστηρίζεται από τη  δράση «Βραδιά του Ερευνητή» και το 1ο Γυμνάσιο Πύργου, αλλά και από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των συμμετεχόντων Σχολείων.

Ανοιχτή πρόσκληση

Χθες το μεσημέρι, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας Βασίλης Δημητρέλλος, η κα Μαργαρίτη, οι διευθυντές του 4ου Γυμν. Πύργου Μαρία Μπαντούνα, του Γυμν. Καράτουλα Θανάσης Παπαγρηγορίου και του Γυμν. Γουμέρου Ιουλία Χάρμπαλη, οι καθηγήτριες Φωτεινή Σωτηροπούλου του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας, Στέλλα Δημοπούλου και Μαρία Σταματίου από το ΓΕΛ Λάλα και Γιώργος Κουρκούτας από το Γυμν. Καράτουλα, μαζί με μαθητές από το 4ο Γυμνάσιο Πύργου και το Γυμνάσιο Γουμέρου, μίλησαν για την ωραία πρωτοβουλία και συνεργασία και απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση στους Ηλείους πολίτες,  να την παρακολουθήσουν.

Χαρούμενη και συγκινημένη για το διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον μαθητών να συμμετάσχουν, δήλωσε η κα Μαργαρίτη, αναφερόμενη στη σημαντικότητα του εγκεφάλου, που έχει χαρακτηριστεί η κορωνίδα της βιολογικής εξέλιξης. Σημείωσε επίσης πόσο σημαντικό είναι, οι  μαθητές να κατανοούν τις λειτουργίες του μέσα από τις εργασίες και δράσεις τους στο πλαίσιο της ημερίδας.

Από την πλευρά του, τέλος ο κ. Δημητρέλλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους μαθητές, που κόπιασαν για να προετοιμάσουν την εκδήλωση, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι το αποτέλεσμα θα ανταμείψει όσους παρακολουθήσουν την ημερίδα.

Όλη η επικαιρότητα