Ηλεία

Πύργος: Εγκαινιάστηκε το «Μαγικό Εργοστάσιο» στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή

Ακούστε το άρθρο

Με χαμόγελα και φωνές μικρών παιδιών, μουσική, λαμπερό χριστουγεννιάτικο στολισμό και υπέροχα γλυκίσματα, γέμισε από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου το «Μαγικό Εργοστάσιο» στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, τη μέρα των επίσημων εγκαινίων του κατά τα οποία ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος τόνισε πως ο Πύργος έχει αλλάξει σελίδα και το μέλλον θα πρέπει να ατενίζεται με ελπίδα πλέον από τον κόσμο.

Το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο σκηνικό γιορτής και χαράς για παιδιά και γονείς. Έως και τις 7 Ιανουαρίου θα αποτελεί σημείο αναφοράς σε ένα δήμο που έχει φορέσει τα γιορτινά του από νωρίς φέτος, δίνοντας χρώμα και ξεχωριστό άρωμα στη φετινή εορταστική περίοδο. Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στις 19:30 με τη φωταγώγηση του δέντρου και εορταστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, που γίνονταν παράλληλα στο εσωτερικό και εξωτερικό του πάρκου. Το αδιαχώρητο σημειώθηκε από εκατοντάδες κόσμο που έσπευσε να δει όσα οι αρμόδιοι φορείς είχαν φροντίσει να τοποθετήσουν στο χώρο, με τις οικογένειές τους. Αντιδήμαρχοι του Πύργου, καθώς και ο βουλευτής Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός έδωσαν το παρόν σε μια πραγματική γιορτή για την πόλη του Πύργου.

Καλικάτζαροι και Άγιος Βασίλης είναι μερικά από τα πρόσωπα που θα συναντήσουν οι μικροί φίλοι του εργοστασίου. Παιχνίδια, θεατρικά δρώμενα, κατασκευές, γράμματα, ζωγραφική και πλούσια γλυκά εδέσματα, αποτελούν μόνο ένα μέρος της μαγείας που μπορεί να προσφέρει το «Μαγικό Εργοστάσιο». Η αίθουσα εκδηλώσεων έχει χωριστεί σε τέσσερις χώρους, φιλοξενώντας Καλικάτζαρους, παζάρι χριστουγεννιάτικων δώρων με τη συμμετοχή σχολείων του δήμου, κεντρική σκηνή για μουσικές, χορευτικές και θεατρικές εκδηλώσεις, καθώς και περίπτερα επαγγελματιών για γλυκές και διασκεδαστικές εκπλήξεις.

Το χωριό των Καλικατζάρων

Στο χωριό των Καλικατζάρων υπάρχουν τέσσερα ξύλινα σπιτάκια, όπου ειδικοί παιδαγωγοί ψυχαγωγούν τα παιδιά με ένα πλούσιο πρόγραμμα καθημερινών δράσεων. Από τις 5 το απόγευμα έως και τις 9 το βράδυ καθημερινά, τα παιδιά θα ζωγραφίζουν, θα δημιουργούν τα δικά τους στολίδια, θα διαβάζουν παραμύθια, θα κάνουν διαδραστικά παιχνίδια και ότι άλλο επιθυμούν. Εκτός από τις σταθερές βάσεις, το χωριό έχει εμπλουτιστεί με πλήθος εκδηλώσεων.

Στο κάλεσμα του εργοστασίου ανταποκρίθηκαν άμεσα σχολεία, σύλλογοι, μουσικά σχήματα, σχολές χορού και παιδικοί σταθμοί, προκειμένου να παρουσιάσουν τις εορταστικές τους εκδηλώσεις και να συμβάλλουν εθελοντικά σε ένα μαγικό αποτέλεσμα. Από το «Μαγικό Εργοστάσιο» αναμένεται να περάσουν γνωστοί και αγαπημένοι καλλιτέχνες, όπως ο Φοίβος Δεληβοριάς που θα παρουσιάσει αγαπημένα παιδικά τραγούδια. Οι εκδηλώσεις του «Μαγικού Εργοστασίου» διοργανώνονται από τη ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ, το ΔΟΠ και τη ΔΙΚΕΠ. Τα Χριστούγεννα όμως στο «Μαγικό Εργοστάσιο» δεν περιορίζονται στον εσωτερικό χώρο. Χρώμα, μουσική, λαμπερά φώτα, στολίδια και πολλά παιχνίδια έχουν στηθεί στον προαύλιο χώρο, μεταφέροντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλη την περιοχή.

Τ. Αντωνακόπουλος:
«Έχουμε δυνατότητες»

Την έναρξη του «Μαγικού Εργοστασίου» πραγματοποίησε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, που το χαρακτήρισε ως «εργοστάσιο της χαράς». Το μήνυμα της βραδιάς όπως τόνισε ο δήμαρχος, είναι να μοιράσει αισιοδοξία στον κόσμο και να γεμίσει ξανά με χαρά και φωνές παιδιών μια περιοχή που παλαιότερα έσφυζε από ζωή. Επιπλέον, ο κ. Αντωνακόπουλος υποστήριξε πως ο χώρος αυτός θα γίνει θεσμός εκδηλώσεων, εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο Πύργος έχει δυνατότητες, καινοτόμες ιδέες και παιδιά που θέλουν να προσφέρουν, δίνοντας παράλληλα φως, αισιοδοξία και προοπτική για το μέλλον».

Πλάι στο δήμο

Αρωγοί στην προσπάθεια που κάνει ο δήμος είναι αρκετά σχολεία και σύλλογοι, που θέλησαν να δώσουν το παρόν σε μια πρωτόγνωρη για την πόλη εκδήλωση. Πολλοί από αυτούς έμειναν εντυπωσιασμένοι από το στήσιμο που ο δήμος είχε φροντίσει όλο αυτό το διάστημα να γίνουν στο χώρο, στηρίζοντας την προσπάθεια αυτή και ευχόμενοι να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα. Παρακάτω ακολουθούν δηλώσεις μελών συλλόγων, καθώς και μαθητών που στηρίζουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Όλη η επικαιρότητα