Ηλεία

Πύργος: Εκκολαπτόμενη μαστόρισσα αυτοκινήτων ετών …13! (PHOTOS-VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Στο συνεργείο του πατέρας της περνά με ευχαρίστηση τον ελεύθερο χρόνο της 13χρονη Ιωάννα Κόρδα

Πώς θα σας φαινόταν να πηγαίνετε στο συνεργείο και να περιμένετε… όχι τον μάστορα αλλά τη μαστόρισσα για να σας κάνει το σέρβις; Μην απορήσετε αν το δείτε να συμβαίνει σε μερικά χρόνια στον Πύργο!

Η 13χρονη Ιωάννα Κόρδα διαφέρει λίγο από τα άλλα κορίτσια ως προς τα ενδιαφέροντά της, αφού προτιμά να περνά τον ελεύθερο χρόνο της τα καλοκαίρια και κατά τις διακοπες των Χριστουγέννων και του Πάσχα στο συνεργείο αυτοκινήτων του πατέρα της, Γιώργου Κόρδα, στον Πύργο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγένννων, η μικρή Ιωάννα φορούσε τη στολή της και πήγαινε από το πρωί στο συνεργείο για να  παρατηρεί τον πατέρα της πώς επιδιορθώνει βλάβες σε αυτοκίνητα, πώς συντηρεί κινητήρες,κλπ

Μιλώντας στην εφ. «Πατρίς» η μικρή μαστόρισσα μας εξήγησε πώς «κόλλησε» αυτή τη συνήθεια και τι σκέφτεται για το μέλλον της!

«Από μικρή μου άρεσε η δουλειά που κάνει ο μπαμπάς μου. Ερχόμουν στο συνεργείο και έβλεπα που έφτιαχνε τα αυτοκίνητα και συνεχώς τον ρωτούσα για το παραμικρό. Έτσι σιγά σιγά άρχισα να ασχολούμαι και να μαθαίνω για όλα, για τον κινητήρα, για τα λάδια, τα φίλτρα κλπ και εδώ και τρία χρόνια περνάω εδώ τη μέρα μου όταν έχουμε καλοκαιρινές διακοπές ή Χριστούγεννα και Πάσχα»,  ανέφερε στην εφ. «Πατρίς» η 13χρονη Ιωάννα και πρόσθεσε ότι είναι νωρίς ακόμα να αποφασίσει για το επαγγελματικό της μέλλον, αλλά δεν το θεωρεί απίθανο να αναλάβει η ίδια το συνεργείο στο μέλλον.

«Δεν ξέρω, είναι πιθανό να ακολουθήσω το επάγγελμά του πατέρα μου. Τόσο ο ίδιος όσο και η μαμά μου μου έχουν πει να κάνω  αυτό που θέλω και μου αρέσει και να αποφασίσω εγώ η ίδια για το μέλλον μου», είπε επισημαίνοντας ότι τον πρώτο καιρό σε όλους –μικρούς και μεγάλους- φαινόταν ασυνήθιστο.

«Ξέρω ότι ειναι παράξενο για ένα κορίτσι να ασχολείται με τα αυτοκίνητα. Τα αγόρια τον πρώτο καιρό με κορόιδευαν», λέει χαμογελαστή, γνωρίζοντας ότι σίγουρα ξέρει πολύ περισσότερα για αυτοκίνητα από ότι οι συνομήλικοί της!

«Υπερήφανος που είναι καθαρά δική της επιλογή»

Ο πατέρας της, Γιώργος Κόρδας, δήλωσε υπερήφανος στην εφ. «Πατρίς» για την κόρη του, τονίζοντας ότι δεν της είπε ποτέ τίποτα!

«Δεν περίμενα ότι θα εξελιχθεί τόσο πολύ το ενδιαφέρον της, από τότε που ερχόταν μικρή. Είμαι υπερήφανος για την κόρη μου και σίγουρα είναι πολύ όμορφο που έχουμε εδώ τη μικρή μας “μαστόρισσα”. Ούτε την ενθάρρυνα ούτε την αποθάρρυνα ποτέ για το τι να κάνει. Σε κάθε περίπτωση νιώθω όμορφα που κάνει αυτό που της αρέσει», σημείωσε και εμφανίστηκε ιδιαίτερα θετικός για τη διαδοχή μελλοντικά!

«Αν μελλοντικά, όταν τελειώσει το σχολείο, της αρέσει και θέλει να ασχοληθεί με το συνεργείο, γιατί να μην έχουμε την πρώτη μαστόρισσα! Στον ελεύθερο χρόνο της έρχεται και παρακολουθεί τη δουλειά που κάνω, ο κόσμος την κοιτάζει  συχνά με περιέργεια, αλλά είναι και αρκετοί που τη θαυμάζουν βλέποντάς τη με τη στολή του μάστορα! Κάποιοι με ρωτάνε γιατί την ταλαιπωρώ αλλά πού να ήξεραν ότι είναι αποκλειστικά δική της επιλογή», εξηγεί στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Κόρδας σημειώνοντας ότι σίγουρα η μικρή Ιωάννα ξέρει πολύ περισσότερα για αυτοκίνητα από τα αγόρια της ηλικίας της αλλά και από πολλούς άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας!

Όλη η επικαιρότητα