Ηλεία

Πύργος: Έκλεψε φορτηγό και το έριξε σε… χαντάκι!

Ακούστε το άρθρο

Σε «φιάσκο» κατέληξε όπως αποδείχθηκε η κλοπή ενός φορτηγού βαρέως τύπου από έναν εκ των κεντρικότερων δρόμων της πόλης του Πύργου, την οδό Κοκκίνου, αφού το «κλεμμένο» φορτηγό βρέθηκε ριγμένο σε χαντάκι στην περιοχή Βιδιά, πλησίον του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου.

Όλα ξεκίνησαν λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ο ιδιοκτήτης του φορτηγού βρισκόταν στην επιχείρηση που διατηρεί για αρκετά χρόνια στην οδό Κοκκίνου. Την ευκαιρία αυτή εκμεταλλεύτηκε κάποιος (ή κάποιοι) και αφού παραβίασε το όχημα, το έκλεψε και τράπηκε σε φυγή.

Ωστόσο, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα και με κατεύθυνση στην περιοχή Βιδιά, πλησίον του 3ου Λυκείου, η ξέφρενη πορεία του έμελλε να λάβει σύντομα τέλος, αφού χτυπώντας το φορτηγό σε μια τσιμεντένια κολώνα περίφραξης του προκάλεσαν τέτοια ζημιά που μετά από λίγα μέτρα αυτό τούμπαρε σε χαντάκι.

Ο δράστης ή οι δράστες, μιας και ο αριθμός τους δεν είναι γνωστός από τη στιγμή που δεν τους είδε κανείς, τράπηκαν αμέσως σε φυγή βλέποντας πως το φορτηγό ήταν ακινητοποιημένο.

Από την πλευρά του ιδιοκτήτη η αντίδραση ήταν άμεση, πηγαίνοντας στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας προκειμένου να δηλώσει την κλοπή της ιδιοκτησίας του και να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό του φορτηγού. Ωστόσο δε χρειάστηκε να περιμένει πολύ, καθώς λίγο αργότερα και ενώ βρισκόταν ακόμα στην υπηρεσία, πραγματοποιήθηκε κλήση από τον ιδιοκτήτη του κτήματος του οποίου καταστράφηκε η κολώνα, δίνοντας το στίγμα για το που βρίσκεται το φορτηγό.

Ο ιδιοκτήτης έφθασε άμεσα στο σημείο, όπου είδε το φορτηγό του να είναι ακινητοποιημένο σε χαντάκι. Χάρη στη συνεισφορά ενός κατοίκου της περιοχής ο οποίος διέθετε σκαπτικό μηχάνημα, κατάφεραν να τραβήξουν και πάλι στο δρόμο το φορτηγό. Παρά τις ζημιές που έχει υποστεί, ο ιδιοκτήτης δήλωνε ευτυχισμένος που βρέθηκε το όχημά του.

Όλη η επικαιρότητα