Ηλεία

Πύργος: Έκλεισε πάλι τον δρόμο στον Κόμβο η ΟΑΣΗ

Ακούστε το άρθρο

Σε ακόμα μια κινητοποίηση, την τρίτη κατά σειρά, υπό το φως των προβολέων της Ε.Ο. Πύργου-Πατρών, στο ύψος του κόμβου της Αγίου Γεωργίου, προχώρησε χθες το απόγευμα η ΟΑΣΗ, κλείνοντας για περισσότερο από μια ώρα το ρεύμα από Πάτρα προς Αρχαία Ολυμπία και δείχνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την πλήρη αντίθεσή της με τη στάση της κυβέρνησης η οποία δε δέχεται καμία συνομιλία με αντιπροσωπεία αγροτών για ζητήματα που καθημερινά τους προβληματίζουν και δεν επιτρέπουν οι συνθήκες διαβίωσής τους να είναι οι καλύτερες δυνατές.

Απτόητοι συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Ηλείας, αφού για ακόμα μια φορά έδωσαν δυναμικό παρόν στον κόμβο αγωνιζόμενοι για τα δικαιώματά τους. Στη χθεσινή συγκέντρωση υπήρξε ενημέρωση από τον πρόεδρο Χρήστο Γιαννόπουλο σχετικά με όσα του μετέφεραν από την Πανελλήνια Επιτροπή των Μπλόκων για ακόμα πιο μεγάλη εντατικοποίηση των πιέσεων προς την κυβέρνηση, προκειμένου να πετύχουν τη συνάντηση που τόσο επιθυμούν και να προσπαθήσουν να ικανοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα αιτήματά τους. Επιπλέον, τόνισε πως οι κινήσεις της κυβέρνησης δεν τρομάζουν κανέναν, ενώ όσον αφορά τα αιτήματα που έχουν θέσει επιθυμούν την κάλυψη αρχικά των βασικών και στη συνέχεια ότι παραπάνω μπορεί να καλυφθεί.

Στη συνέχεια ακολούθησε κλείσιμο του ρεύματος Πάτρα-Αρχαία Ολυμπία της Ε. Ο. Πύργου-Πατρών για περισσότερο μια ώρα ύστερα από συνεννόηση με την επιτροπή των μπλόκων, όπου με πανό έκαναν φανερή την αντίθεσή τους στις βλέψεις της κυβέρνησης για τσάκισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Την ίδια στιγμή χθες πραγματοποιήθηκε και συνέλευση της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια, όπου τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν γνωστές οι αποφάσεις τους.

Το παρόν στη συγκέντρωση έδωσαν ο υποψήφιος δήμαρχος Πύργου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Χρήστος Γιάνναρος, καθώς και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γιώργος Ηλιόπουλος που διάβασε το ψήφισμα τους και τάχθηκε στο πλευρό των αγώνων των αγροτοκτηνοτρόφων. Νέα κινητοποίηση ορίστηκε για αύριο Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου και ώρα 18:30, σε ένα ντεμαράζ κινητοποιήσεων από πλευράς ΟΑΣΗ τις τελευταίες μέρες.

Όλη η επικαιρότητα