Πολιτισμός

Πύργος: Έκθεση ζωγραφικής της Γκορντάνα Ραντόγεβιτς-Δημακοπούλου

15310_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Ζωγραφικά έργα της Γκορντάνα Ραντόγεβιτς-Δημακοπούλου εκτίθενται από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο του Πύργου.

Η έκθεση ζωγραφικής φιλοξενείται στο ισόγειο του κτιρίου και θα διαρκέσει έως και την παραμονή των Χριστουγέννων (σ.σ. 24 Δεκεμβρίου) με ώρες λειτουργίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ.

Σύντομο βιογραφικό της ζωγράφου

Η Γκορντάνα Ραντόγεβιτς-Δημακοπούλου γεννήθηκε στο Κραγκούγιεβατς της Σερβίας το 1965 και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αμαλιάδα. Πήρε το δίπλωμα ζωγράφου με άριστα και μάστερ από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών του Βελιγραδίου. Έχει βραβευθεί σε πολλούς διαγωνισμούς ζωγραφικής της Σερβίας και πρώην Γιουγκοσλαβίας. Με Ελληνική υποτροφία ειδικεύτηκε στις Γραφικές Τέχνες στη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Στην Ελλάδα διδάχτηκε και την Βυζαντινή αγιογραφία. Έχει πραγματοποιήσει πολλές εκθέσεις ?ατομικές και ομαδικές- στην πρώην Γιουγκοσλαβία (Βελιγράδι, Κραγκούγιεβατς, Σπλίτ, Ριέκα, Βάλιεβο, Κικίντα) και στην Ελλάδα (Αθήνα, Πειραιά, Πάτρα, Αμαλιάδα, Πύργο, Κατάκολο). Δίδαξε ζωγραφική στο Δήμο Ζωγράφου ενώ έχει συμμετάσχει σε 4 Κινηματογραφικά Φεστιβάλ του Δήμου Ολυμπίας (εργαστήρια ζωγραφικής). Δίδαξε ζωγραφική για 4 χρόνια στο Δήμο Βαρθολομιού σε τμήματα παίδων και ενηλίκων ενώ έχει εργαστεί και στο ΚΔΑΠ Αμαλιάδας για 3 χρόνια ως δασκάλα ζωγραφικής. Έργα της μπορεί να δει κανείς στο διαδίκτυο στην διεύθυνση www.gordana.co.cc


Γιώργος Γουβιάς

gougio@hotmail.com

Όλη η επικαιρότητα