Ηλεία

Πύργος: Ελεύθερη με όρους η 55χρονη Ουκρανή που κατηγορείται για ανθρωποκτονία ηλικιωμένης

Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή, αφέθηκε χθες η 55χρονη Ουκρανή που κατηγορείται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με θύμα μια 94χρονη στη συνοικία Τραγανό του Πύργου. Η 55χρονη οδηγήθηκε λίγο μετά τις 12:30 το μεσημέρι στον Ανακριτή του Πρωτοδικείου Ηλείας για να απολογηθεί, και λίγο μετά τις 2μ.μ. αφέθηκε ελεύθερη και αποχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου για το σπίτι της στο Κακοτάρι, συνοδευόμενη από τον σύζυγό της…

Στην 55χρονη απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα και της επιβλήθηκε η υποχρεωτική παρουσίαση στο Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας κάθε 1η και 15 του μήνα, αρχής γενομένης από τις 15 Μαρτίου.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» η συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Διονυσία Τζίνη, η 55χρονη αρνείται ότι προκάλεσε με χτύπημα τον θάνατο της 94χρονης και ισχυρίστηκε ότι είναι αθώα και πως θα το αποδείξει στο στάδιο της ανάκρισης.

«Επίσης δηλώνει ότι αγαπούσε, σεβόταν και πρόσεχε την 94χρονη σαν να ήταν δική της γιαγιά», τόνισε η κα Τζίνη.

Υπενθυμίζεται ότι η 55χρονη συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στο Κακοτάρι Ολυμπίας από αστυνομικούς του ΑΤ Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς εις βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα, η 55χρονη κατηγορείται ότι προκάλεσε στις 27 Ιανουαρίου βαριές σωματικές βλάβες στην 94χρονη γυναίκα, της οποίας τη φροντίδα και τη φύλαξη είχε αναλάβει σε καθημερινή βάση τον τελευταίο ένα με ενάμιση χρόνο, οι οποίες απέβησαν θανάσιμες, καθώς η ηλικιωμένη γυναίκα απεβίωσε στις 31 Ιανουαρίου.

Όλη η επικαιρότητα