Ηλεία

Πύργος: Μέσα στο κανάλι του Καταρραχίου βρέθηκε 61χρονος – Είχε τύχη αλλά…. την προκάλεσε κιόλας!

Ακούστε το άρθρο

Τυχερός στην ατυχία του στάθηκε χθες το μεσημέρι ένας 61χρονος στον Πύργο, ο οποίος έπεσε για άγνωστη αιτία με το αυτοκίνητό του, λίγο μετά τις 2:30μ.μ., μέσα στο κανάλι που είναι στη στροφή που οδηγεί από το Καταρράχι στον παραλιακό οικισμό της Σπιάντζας. Για καλή του τύχη, δεν είχαν κατέβει νερά στο κανάλι και ο 61χρονος δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τον απεγκλώβισε και τον ανέσυρε από το κανάλι, διακομίζοντάς τον στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, ενώ στο σημείο μετέβη και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου για να συνδράμει.

Ωστόσο, λίγο πριν από τις 7:30 το απόγευμα, η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση για απεγκλωβισμό από το ίδιο αυτοκίνητο στο ίδιο ακριβώς σημείο, κάτι που προκάλεσε απορία. Φτάνοντας στο κανάλι οι τρεις πυροσβέστες με το διασωστικό, διαπίστωσαν ότι ο 61χρονος είχε επιστρέψει στο σημείο με Ταξί και επιχείρησε να κατέβει στο αυτοκίνητό του για να πάρει σημαντικά αντικείμενα που είχε αφήσει μέσα. Όμως, στη συνέχεια δεν μπορούσε να ανέβει από το κανάλι, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί για περίπου 15 λεπτά στο σημείο, μέχρι να τον ανασύρουν οι πυροσβέστες!

Ο κάτοικος της περιοχής, Ιωάννης Αναστασόπουλος, τονισε ότι θα πρέπει για λόγους προστασίας να μπουν κάγκελα στο σημείο, διότι αρκετοί πολίτες, που δεν έχουν γνώση της επικινδυνότητας του σημείου, κινδυνεύουν να πέσουν μέσα, ειδικά το βράδυ,.

«Όταν μπήκε η βαλβίδα ανακούφισης, είχαμε ζητήσει να μπουν κάγκελα. Αν πέσει κάποιος μέσα την ώρα που κατεβαίνουν νερά, θα πνιγεί. Είναι ευχής έργον που δεν πνίγηκε σήμερα ο άνθρωπος. Κάποια στιγμή το περιμέναμε το ατύχημα. Να μη βλέπουν μόνο σαν εισπράκτορα τον δημότη και να βάλουν κάγκελα», είπε ο κ. Αναστασόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα