Ηλεία

Πύργος: Ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη μεταφορά του δεματοποιητή

dhmotiko_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Παρουσία αρκετών κατοίκων της Αλφειούσας, που διαμαρτύρονται για τη μεταφορά του δεματοποιητή στη θέση «Λίμνες» που βρίσκεται στον πρώην δήμο Βώλακος, έγινε η χθεσινή (9/10) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, που σε πολλά της σημεία χαρακτηρίστηκε από εντάσεις και διαπληκτισμούς.

Το βασικό θέμα που απασχόλησε τη χθεσινή συνεδρίαση, από τα θέματα που είχαν τεθεί προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη, ήταν η λήψη απόφασης για τον καθορισμό του τρόπου εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή εγκαταστάσεων και διαμόρφωσης χώρου για τη μεταφορά στη θέση «Λίμνες» της Δ.Ε. Βώλακος του συγκροτήματος δεματοποίησης» με προϋπολογισμό 70.000 ευρώ.

Την εισήγηση του παραπάνω θέματος έκανε ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Παναγόπουλος που ενημέρωσε το Σώμα για τις εργασίες που περιλαμβάνει η μελέτη, για τη μεταφορά του δεματοποιητή στο συγκεκριμένο σημείο.

Αντιδράσεις για τη μεταφορά

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος, οι κάτοικοι της περιοχής της Αλφειούσας που βρέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο με σκοπό να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση, αντέδρασαν έντονα για τη μεταφορά του δεματοποιητή στη θέση «Λίμνες», τονίζοντας πως οι «πληγές» από το Ποτόκι δεν έχουν κλείσει ακόμα, ζητώντας από το Σώμα του δημοτικού συμβουλίου να μην ψηφίσει θετικά την απόφαση της μεταφοράς του δεματοποιητή.

Αντίδρασεις εξάλλου υπήρξαν και από τους επικεφαλής των παρατάξεων, που αναφέρθηκαν στην εξεύρεση ουσιαστικής λύσης στο θέμα των σκουπιδιών, προτείνοντας να κινηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι διαδικασίες για την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου στην Τριανταφυλιά.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Γαβρίλης Λιατσής, στην παρέμβασή του για το θέμα σχολίασε πως η δημοτική αρχή «εκθέτει κοινωνικά» τους κατοίκους της Αλφειούσας προτείνοντας ο δήμος να κοιτάξει την σοβαρή λύση για τα σκουπίδια και όχι λύσεις «κάποιων ημερών».

Από τη μεριά του ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Ανδριόλας έκανε λόγο για «μαύρη τρύπα στα οικονομικά του δήμου η διαχείριση των απορριμμάτων με το σύστημα της δεματοποίησης» και τόνισε πως ο δήμος του Πύργου, να προχωρήσει στην λύση της Τριανταφυλιάς.

Η παράταξη Λιατσή, αποχώρησε πριν την ψήφιση του θέματος, θέλοντας να εκφράσει την αντίθεσή της στην πρόταση του δήμου να μεταφέρει τον δεματοποιητή στην περιοχή της Αλφειούσας.

«Εκτός» παράταξης Λιατσή ο Βαρώτσος

Το ζήτημα της Αλφειούσας, για το οποίο παρενέβη και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Δημήτρης Βαρώτσος, προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του επικεφαλής της παράταξης, «Σύγχρονος Πύργος», Γαβρίλη Λιατσή, ο οποίος αποφάσισε να διαγράψει από μέλος της, τον πρόεδρο της Αλφειούσας, με την αιτιολογία πως οι απόψεις του δεν συμφωνούν με εκείνες της παράταξης. Από χθες ο κ. βαρώτσος, τέθηκε εκτός της παράταξης που είχε εκλεγεί ωστόσο παραμένει πρόεδρος της τοπικής κοινότητας, Αλφειούσας.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

giakoumelou@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα