Ηλεία

Πύργος: Έπεσε… στα μαλακά ο 47χρονος που κατηγορείτο για εμπορία χασίς

Ακούστε το άρθρο

Αίσια έληξε η δικαστική περιπέτεια 47χρονου από την ευρύτερη περιοχή του Πύργου που κατηγορείτο για κατοχή και πώληση ινδ. κάνναβης.

Η περιπέτειά του ξεκίνησε το έτος 2008 όταν συνελήφθη να κατέχει τέσσερις πρόχειρες μικροσυσκευασίες ινδ. κάνναβης, ενώ ένας συγκατηγορούμενός του, που επίσης συνελήφθη, ανέφερε στην Αστυνομία ότι ο 47χρονος του είχε πωλήσει, λίγο πριν, μία ακόμη μικροποσότητα κάνναβης, προκειμένου να κάνει χρήση της ο ίδιος ο «αγοραστής».

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών δέχθηκε τον ισχυρισμό του 47χρονου, τον οποίο προέβαλε γραπτά και προφορικά ο συνήγορός του, δικηγόρος Πύργου, κ. Θοδωρής Αντωνόπουλος, ότι τις μικροποσότητες που κατείχε τις προόριζε για αποκλειστικά δική του χρήση και έτσι μετέτρεψε την κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλημα, με αποτέλεσμα να κηρύξει παραγεγραμμένη την υπόθεση αυτή ως προς το σκέλος της κατοχής.

Σε ότι αφορά την «πώληση» προς τον συγκατηγορούμενό του, το δικαστήριο δέχθηκε ότι επρόκειτο για μικροδιακίνηση μεταξύ χρηστών, όπως εζήτησε ο κ. Θοδωρής Αντωνόπουλος, και αφού εφάρμοσε την διάταξη του άρθρου 21 παρ. 2 του Νόμου «περί ναρκωτικών», μετέτρεψε  την κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλημα και κήρυξε την πράξη επίσης παραγεγραμμένη.

Σχετικά με την υπόθεση αυτή, ο συνήγορος του κατηγορουμένου κ. Θοδωρής Αντωνόπουλος, δήλωσε στην εφημερίδα μας τα εξής: «Χρειάστηκαν δέκα (10) χρόνια για να λήξει η ταλαιπωρία ενός ανθρώπου για μια υπόθεση ήσσονος σημασίας, σε σχέση με τα όσα σοβαρά και επικίνδυνα συμβαίνουν στον κόσμο των ναρκωτικών. Η δίωξη που είχε ασκηθεί στον εντολέα μου ήταν εντελώς δυσανάλογη με τις πράξεις που του αποδίδονταν, γεγονός που αντελήφθησαν οι έμπειροι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Πάτρας, καθώς και ο Εισαγγελέας της έδρας, και με την απόφασή τους έβαλαν την υπόθεση αυτή στις σωστές της διαστάσεις. Εάν αυτό είχε γίνει από την αρχή, θα απεφεύγετο η προσωρινή κράτηση που είχε επιβληθεί στον εντολέα μου, έστω για μικρό χρονικό διάστημα και η περαιτέρω ταλαιπωρία του στις δικαστικές αίθουσες. Ας ελπίσουμε ότι οι Εισαγγελείς Πρωτοδικών, στους οποίους ανήκει το έργο του πρώτου χαρακτηρισμού μιας πράξης ή παράλειψης, θα χρησιμοποιούν εφεξής τις κατάλληλες διατάξεις του Νόμου και δεν θα υπερδιογκώνουν δυσανάλογα τις κατηγορίες. Είναι αίτημα νομιμότητας και  κράτους δικαίου».

Όλη η επικαιρότητα