Ηλεία

Πύργος: Επί τάπητος το εργασιακό των πυροσβεστών

Ακούστε το άρθρο

Ενημέρωση για τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους συμβασιούχους πυροσβέστες έγινε χθες το απόγευμα στην αίθουσα της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας στον Πύργο, παρουσία του προέδρου του Πανελλαδικού Σωματείου Συμβασιούχων και Πενταετών Πυροσβεστών, Κωνσταντίνου Παπαντώνη, καθώς παραμένουν μετέωροι ως προς το εργασιακό τους μέλλον.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι του εργασιακού καθεστώτος των πυροσβεστών τριετίας και πενταετίας και συζητήθηκε το ενδεχόμενο κινητοποίησεων αν δεν υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχουν δοθεί.

Η πυροσβέστρια Αγγ. Γκότση με τον πρόεδρο του Πανελλ. Σωμ.Συμβας. και 5ετών Πυροσβεστών, Κων/νου Παπαντώνη

«Η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνάντηση γίνεται στα πλαίσια της ενημέρωσης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τριετείς, οι πενταετείς και οι συμβασιούχοι, τόσο στην περιοχή του Πύργου και της Ηλείας όσο και πανελλαδικά. Είχαμε κάποιες προεκλογικές υποσχέσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίες όμως δεν έχουν υλοποιηθεί, ο κόσμος δυσανασχετεί, οι συμβασιούχοι πυροσβέστες είναι στον δρόμο, καθώς δεν έχει ανανεωθεί η σύμβασή τους, και δεν ξέρουν τι θα κάνουν», δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Παπαντώνης και πρόσθεσε:

«Για τους πενταετείς λήγει η πενταετία και δεν ξέρουμε αν θα ανανεωθούν και αν θα συνεχίσουν να εργάζονται. Για τους τριετείς πάμε από υπόσχεση σε υπόσχεση, από Φλεβάρη 2017 πήγαμε στον Φλεβάρη 2018 και τώρα μας είπαν για Απρίλιο 2018 για μονιμοποίηση. Είναι όλα τα παιδιά στον αέρα. Θα ενημερώσουμε όλα τα πολιτικά κόμματα και το υπουργείο και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις».

Όλη η επικαιρότητα