Πύργος: Επίσκεψη Αντωνακόπουλου στον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

Τον νέο δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο υποδέχθηκε χθες στο γραφείο του στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας ο νέος αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

Με αυτό τον τρόπο ο κ. Γιαννόπουλος ξεκίνησε τον κύκλο επαφών με τους Ηλείους αυτοδιοικητικούς που αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες…

Η συνάντηση των δυο αδρών έγινε σε πολύ καλό κλίμα ενώ στις δηλώσεις τους φρόντισαν να δώσουν το πολιτικό στίγμα πάνω στο οποίο θα κινηθούν κατά την διάρκεια της θητείας τους.

«Να ξεφύγουμε από τις καταστάσεις που μας έχουν οδηγήσει σε τέλμα»

Στη δήλωση που έκανε ο κ. Γιαννόπουλος τόνισε πως «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για μένα σήμερα που εγκαινιάζω τις συναντήσεις μου και τις επαφές μου με τους δημάρχους της Ηλείας, με τον δήμαρχο Πύργου, έναν καταξιωμένο γιατρό και επιστήμονα με μεγάλη εμπειρία στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση. Θα είμαι δίπλα του όπως και σε όλους τους δημάρχους της Ηλείας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα ζητήματα και τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο. Βούληση του Περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και των υπολοίπων από εμάς, είναι να πάμε τον τόπο παραπέρα, να σχεδιάζουμε την αναπτυξιακή πορεία για το μέλλον και να ξεφύγουμε από τις καταστάσεις που μας έχουν οδηγήσει σε αυτό το τέλμα. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι αγωγός στο σχεδιασμό, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες υλοποιήσεις και όλοι μαζί να συμβάλουμε, να συνεργαστούμε πάνω απ’ όλα, για να μπορέσουμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι για αυτό τον τόπο. Πέρα από αυτό, είναι χαρά για μένα, που καλωσορίζω τον καλό φίλο και συνάδελφο, αντιδήμαρχο Γιάννη Παπαδημητρίου. Πραγματικά είναι μεγάλη χαρά να βλέπω καταξιωμένους συναδέλφους και καλούς φίλους να αναλαμβάνουν πόστα ευθύνης και να εγκαινιάζουν τη δική τους πορεία στην αυτοδιοίκηση».

 

«Να μην είναι οι νομοί οι φτωχοί συμπέθεροι»

«Επισκεπτόμενοι τον νέο αντιπεριφερειάρχη Ηλείας τηρούμε την θεσμική ευπρέπεια και τάξη. Η κοινωνία είναι οργανωμένη σε θεσμούς και μόνο μέσα από την θεσμική νομιμοποίηση μπορούμε να πάμε μπροστά τα μεγάλα θέματα του τόπου μας», δήλωσε αρχικά ο κ. Αντωνακόπουλος.

Συνεχίζοντας ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε πως «Η αυτοδιοίκηση είναι ένας λαϊκός καταξιωμένος θεσμός στη συνείδηση των πολιτών και η όποια ανάπτυξη της Ηλείας κατά μείζονα λόγο οφείλεται σε αυτήν. Ο παλαιοκομματισμός σαν νοοτροπία, δυστυχώς, στον τόπο μας υπάρχει ακόμα. Πολλοί θεωρούν ότι είναι το κέντρο της γης πολιτικά ενώ δεν είναι έτσι, μιας και έχουν ξεπεραστεί αυτά τα μοντέλα πολιτικής».

Επίσης ο νέος δήμαρχος Πύργου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει να διαφυλάξει μια γραφειοκρατική επικίνδυνη πορεία που μπορεί να υπάρξει, γιατί τα κέντρα αποφάσεων μεταφέρονται από τους νομούς στα κέντρα… υπάρχει ένας υδροκεφαλισμός. Αυτό είναι ένας κίνδυνος που μπορεί να οδηγήσει την φρεσκάδα του θεσμού να πέσει σε γραφειοκρατία. Είμαστε εδώ για να το θυμίσουμε αυτό και να λέμε ότι οι δικοί μας άνθρωποι, που βρίσκονται στην Περιφέρεια, είναι οι μοχλοί πίεσης του τόπου μας στα κέντρα των αποφάσεων. Στα περιφερειακά προγράμματα και στις κατανομές, δεν έχουμε καλή εμπειρία από την ΠΔΕ. Σε όλες τις κατανομές το 1/3 είναι στο ΠΕΠ, ενώ στα προγράμματα τα τομεακά είμαστε απόντες. Δηλαδή είμαστε δίκαιοι στην μοιρασιά της φτώχιας, και στον πλούτο υπήρχε η εύνοια προς την Πάτρα. Αυτή είναι η ιστορία της ΠΔΕ με ότι πολιτική τεκμηρίωση μπορεί να γίνεται στα προηγούμενα κόμματα. Η παρούσα κυβέρνηση πρέπει να το ανατρέψει αυτό, γιατί τα τομεακά προγράμματα τα μοιράζει η κυβέρνηση. Αυτό το άσχημο που έχουμε κληρονομήσει, όπου οι έδρες των περιφερειών είναι σε όλα τα τομεακά προγράμματα και οι φτωχοί συμπέθεροι είναι οι νομοί που παίρνουν το 1/3 πρέπει να σταματήσει. Αν θέλουμε με το καλημέρα να κάνουμε κάτι, δεν είναι άλλο από αυτό».

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση έδωσαν το παρόν και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών – Τουρισμού και Ανάπτυξης του δήμου Πύργου Γιάννης Παπαδημητρίου καθώς και ο συνεργάτης του κ. Αντωνακόπουλου Νίκος Ψάρρης.