Ηλεία

Πύργος: Επίσκεψη στον Γ. Λιατσή από τον Ηλείο Κωνσταντίνο Μάρκο, Δημοτικό Σύμβουλο της πόλης Mollh Γερμανίας

Ακούστε το άρθρο

Μία ευχάριστη συνάντηση είχε σήμερα ο Δήμαρχος Πύργου κ. Γαβρίλης Λιατσής στο γραφείο του στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με τον συμπολίτη Κωνσταντίνο Μάρκο, ο οποίος δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια επιχειρηματικά στην γερμανική πόλη Molln (προάστιο του Αμβούργου Γερμανίας) και είναι Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της πόλης.

Ο κ. Μάρκου επισκέφθηκε με την Γερμανίδα σύζυγό του την πόλη του Πύργου και θέλησε να δει τον Δήμαρχο κ. Λιατσή, με τον οποίο τον συνδέει γνωριμία πολλών ετών. Ο κ. Μάρκου εντυπωσιάσθηκε από τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας και συνεχάρη τον Δήμαρχο για τα έργα.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύργου κ. Λιατσής υποδέχθηκε εγκάρδια τον κ. Μάρκου, και τόνισε ότι «ανοίγουν διάδρομοι επικοινωνίας ανάμεσα στις δύο πόλεις και μία συνεργασία σε πολιτιστικό επίπεδο είναι προς όφελος της πόλης μας».

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Πύργου κ. Νικ. Λαϊνόπουλος, ο οποίος δήλωσε ότι «τέτοιες αυθεντικές και αγνές διαθέσεις ανοίγουν ορίζοντες και προοπτικές συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πόλεις».

Ο κ. Μάρκου και η σύζυγός του ξεναγήθηκαν στην αίθουσα Λαογραφικών στοιχείων κατά την αποχώρησή του, δήλωσε ότι σύντομα θα επισκεφθεί ξανά τον Δήμο για περαιτέρω συνεργασία σε θέματα πολιτισμού, ενώ απεύθυνε πρόσκληση στον Δήμαρχο να επισκεφθεί την Γερμανική πόλη Molln.

Όλη η επικαιρότητα