Ηλεία

Πύργος: Έρχονται νέες παιδικές χαρές!

Ακούστε το άρθρο

Στην διαδικασία αποκατάστασης των παιδικών χαρών που βρίσκονταν στην πόλη του Πύργου αλλά και στις τοπικές κοινότητες του δήμου, ώστε να επαναδημιουργηθούν σημεία, που θα είναι ασφαλή για τα παιδιά που τις χρησιμοποιούν καθώς και η λειτουργία τους θα συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Οδηγία που έχει δοθεί, βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο δήμος του Πύργου.

Έτσι, συνεργεία, «ξηλώνουν» τις παλιές παιδικές χαρές, απομακρύνοντας τα όργανα που υπήρχαν εκεί, ενώ όπως ανέφερε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου παρουσία και του αντιδημάρχου, Διονύση Μπέλτσου, το επόμενο διάστημα, αναμένεται να δημιουργηθούν τρία κεντρικά σημεία, που θα λειτουργούν παιδικές χαρές στον Πύργο και στη συνέχεια θα γίνει εγκατάσταση κι άλλων παιδικών χαρών στις έδρες των τοπικών κοινοτήτων. Στόχος του δήμου Πύργου, όπως επεσήμανε ο κ. Λιατσής, είναι η δημοτική αρχή να λειτουργήσει παιδικές χαρές σε όλες τις περιοχές του δήμου, οι οποίες θα έχουν τις κατάλληλες προδιαγραφές κυρίως για την ασφάλεια των μικρών.

«Υπήρχε μια οδηγία ότι οι παιδικές χαρές που δεν είναι πιστοποιημένες πρέπει να ξηλωθούν. Αποφασίσθηκε να τα μαζέψουμε, παιδικές χαρές που τα όργανά τους δημιουργούσαν κίνδυνο στα μικρά παιδιά. Ήταν απαίτηση των γονέων κηδεμόνων κλπ. Θέλω να πω ότι έχει αποφασισθεί και θα υλοποιηθεί να γίνουν τρεις παιδικές χαρές υψηλής ποιότητας και απολύτως πιστοποιημένες. Η μία στην Αγία Βαρβάρα στο πλάτωμα δίπλα από τα ΚΑΠΗ, θα είναι φυλασσόμενες και με περίφραξη, δηλαδή απολύτως ασφαλής για τα παιδιά, ακόμα μια θα γίνει στο πάρκο ΣΠΚ όπου κι εκεί τα όργανα έχουν καταστραφεί και τέλος καταβάλουμε προσπάθεια να έρθουμε σε συνεννόηση για ένα οικόπεδο στην πλατεία Ανδριάρα σε πολύ καλό σημείο, θα περάσουμε ή σε αγορά ή σε ενοικίαση, γιατί η περιοχή έχει απόλυτη ανάγκη για μια παιδική χαρά», επεσήμανε ο κ. Λιατσής σε δηλώσεις του και συνέχισε «Δεν είμαστε υπέρ της άποψης ότι παντού πρέπει να υπάρχουν παιδικές χαρές αλλά ότι πρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες της πόλης και των μικρών συμπολιτών μας με απόλυτη ασφάλεια».

Με αυτοχρηματοδότηση

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος, αναφέρθηκε αναλυτικά στα νέα σημεία που θα γίνουν οι τρεις παιδικές χαρές μέσα στην πόλη του Πύργου και επεσήμανε ακόμα κάποια έργα που προετοιμάζει να χρηματοδοτήσει και υλοποιήσει ο δήμος μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ. Τέλος ο κ. Μπέλτσος σημείωσε πως η παιδική χαρά που θα δημιουργηθεί στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας που θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, για την οποία η μελέτη είναι ήδη έτοιμη, αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από ίδια έσοδα του δήμου.

«Ο δήμαρχος έδωσε ήδη εντολή για την παιδική χαρά στην Αγία Βαρβάρα για την οποία η μελέτη είναι έτοιμη και θεωρώ από τον άλλο μήνα θα έχουμε προχωρήσει στη δημοπράτηση και με εντολή του δημάρχου την έχουμε περάσει και στον προϋπολογισμό του 2017. Είναι έτοιμες και οι άλλες μελέτες για ακόμα δύο παιδικές χαρές και το σκεπτικό του δημάρχου για μια παιδική χαρά στο Κατάκολο, τρεις στον Πύργο και μία σε κάθε έδρα δημοτικής ενότητας θα υλοποιηθεί και μάλιστα πολύ σύντομα. Εμείς αντιλαμβανόμενοι ότι ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει την ένταξη των παιδικών χαρών σε προγράμματα θα προχωρήσουμε με αυτοχρηματοδότηση στην δημιουργία της παιδικής χαράς στην Αγία Βαρβάρα και αν δούμε πως έχουμε την δυνατότητα και σε ακόμα μία μέσα στον Πύργο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέλτσος.

Όλη η επικαιρότητα