Ηλεία

Πύργος: Θλίψη για τον θάνατο του καθηγητή Σπ. Σταθόπουλου που είχε παρασυρθεί από αυτοκίνητο – «Έχασε» τη μάχη

Ακούστε το άρθρο

Τη θλίψη στην κοινωνία του Πύργου, καθώς και στα οικεία και φιλικά του πρόσωπα, σκόρπισε η είδηση της απώλειας του πολυαγαπημένου καθηγητή Αγγλικής και εκπαιδευτικού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Σπύρου Σταθόπουλου, που άφησε την τελευταία του πνοή μόλις στα 49 του χρόνια, έπειτα από μεγάλο διάστημα νοσηλείας στην ΜΕΘ του Αγρινίου.

Για περισσότερο από ένα μήνα έδινε τη δική του μάχη για να παραμείνει στη ζωή, έχοντας στο πλάι του εξαρχής την οικογένειά του που είχε την ελπίδα πως ο άνθρωπός τους θα τα κατάφερνε. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σοβαρός τραυματισμός του είχε προκληθεί το βράδυ της Πέμπτης 3 Οκτωβρίου στην οδό Κατακόλου, την ώρα που επέστρεφε στην πόλη του Πύργο με το ποδήλατο του.

Παρότι οι πληροφορίες μιλούσαν ακόμα και για βελτίωση της υγείας του όσον αφορά το αιμάτωμα που είχε από το τροχαίο με το ποδήλατο, ωστόσο τις τελευταίες μέρες έγινε λόγος για μόλυνση από ένα μικρόβιο που κόλλησε εντός του νοσοκομείου και παρά τις ιατρικές γνωματεύσεις πως μπορούσε να αντεπεξέλθει ο οργανισμός του, εν τέλει κατέληξε χθες το πρωί μετά από έναν μήνα και 8 ημέρες που έδωσε σκληρή μάχη να παραμείνει στη ζωή.

Ο Σπύρος Σταθόπουλος αποτελούσε υπόδειγμα οικογενειάρχη, ήταν παντρεμένος με τη Διευθύντρια Παιδείας του δήμου Πύργου Σοφία Ζάγκλη με την οποία έχει αποκτήσει δυο κόρες. Ο Σπύρος ήταν εργατικός και ως εκπαιδευτικός μόνο καλά λόγια άκουγες γι’ αυτόν. Γνωστός και αγαπητός στον Πύργο, αφού η οικογένειά του διαθέτει ένα από τα πιο παλιά βιβλιοπωλεία στην πόλη το οποίο βρίσκεται στην οδό Ερμού. Πιστός «υπηρέτης» της εκπαίδευσης, είχε διατελέσει δάσκαλος σε αρκετά σχολεία με τελευταία τα δημοτικά Βουνάργου και Πελοπίου.

Για την απώλεια του Σπύρου Σταθόπουλου εκδόθηκε σχετικό ψήφισμα του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου, με το οποίο αποφασίζεται ομόφωνα η παρουσία σύσσωμου του συλλόγου στην εξόδιο ακολουθία του συναδέλφου τους, η έκφραση θερμών συλληπητηρίων στην οικογένεια και τους οικείους του, η κατάθεση στεφανιού στη σορό του και η κατάθεση ενός σεβαστού ποσού στη μνήμη του μετά από συνεννόηση με τους οικείους του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 4μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων (Α’ Κοιμητήριο) Πύργου, όπου συγγενείς, φίλοι και γνωστοί του θα πουν το ύστατο χαίρε στον αγαπημένο τους Σπύρο, ενώ η οικογένεια έχει εκφράσει με παράκλησή της να δοθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» αντί για στέφανα.

Η εφημ. «Πατρίς» και το Patrisnews εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του.

Όλη η επικαιρότητα