Ηλεία

Hλεία: Εξαρθρώθηκε η συμμορία που έκλεβε πολίτες ενώ εκείνοι μάζευαν ελιές

Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και εξιχνιάστηκαν συνολικά 23 περιπτώσεις

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι δράστες από τις παράνομες πράξεις τους ξεπερνά τις 6.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, συμμορία, τα μέλη της οποίας, ενέχονταν συστηματικά στη διάπραξη κλοπών, σε αγροτικές περιοχές της Ηλείας.

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι, σε καταυλισμούς στην Ηλεία,  από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, με την συνδρομή αστυνομικών της ΟΠΚΕ Πύργου, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας, 19, 22, 22 και 33 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται για να συλληφθεί και ένας ακόμη 28χρονος ημεδαπός συνεργός των δραστών, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Από την μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι τα μέλη της συμμορίας, ενεργώντας από κοινού, με εναλλασσόμενους ρόλους και διαρκή δράση, συστήνοντας δομημένη εγκληματική ομάδα,  διέπραξαν από τον Νοέμβριο του έτους 2019 έως και την 14 Φεβρουαρίου 2020, σε αγροτικές περιοχές της Ηλείας, συνολικά είκοσι τρεις κλοπές σε βάρος πολιτών, που απασχολούνταν με την συγκομιδή ελαιοκάρπου.

Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες εκμεταλλεύονταν την απασχόληση των παθόντων με τις αγροτικές εργασίες και αφαιρούσαν πορτοφόλια, κοσμήματα, χρήματα και κινητά τηλέφωνα, είτε από σταθμευμένα οχήματα, είτε από υπαίθριους χώρους, όπου οι παθόντες είχαν εναποθέσει τα αντικείμενα τους.

Οι κλοπές που εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, διαπράχθηκαν σε αγροτικές περιοχές του Κολυρίου, Λαμπετίου, Ξυλοκέρας, Πράσινου, Βούναργου, Βυτιναίικων, Λαστέικων, Αγίου Γεωργίου και Χανακίων Ηλείας.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ανέρχεται συνολικά στις (6.100) ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα