Ηλεία

Πύργος: Φόρος τιμής στους ήρωες του 1821

Ακούστε το άρθρο

Φόρο τιμής στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 απέτισαν χθες οι σημαιοφόροι Σχολείων του Πύργου, στο Μνημείο Ηρώων της κεντρικής πλατείας Σάκη Καράγιωργα, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κρατώντας το Εθνικό Σύμβολο στα χέρια τους, οι μαθητές τίμησαν την εθνική επέτειο. Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγή και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

«Είναι μια μέρα ιστορικής μνήμης απότισης φόρου τιμής στους ηρωικά εξεγερθέντες προγόνους μας που ανεξάρτητα από ηλικία, οικονομική κατάσταση  και κοινωνική μόρφωση, έδωσαν το παρών προκειμένου να αποκτήσουν αξιοπρέπεια και λευτεριά έναντι της ταπεινοσύνης και της σκλαβιάς. Ένα από τα μηνυματα που θα μπορούσαμε να είχαμε σήμερα, είναι να υπάρχει ομόνοι και ενότητα, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι», δήλωσε ο διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Βασίλης Δημητρέλλος.

«Η 25η Μαρτίου είναι μέρα τιμής, μνήμης και υπερηφάνειας για τους ήρωες του 1821, οι οποίοι έγραψαν το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στη νεότερη πορεία του ελληνιού εθνους. Τα έβαλαν με μια μεγαλύτερη δύναμη για να αποκτήσουν την ελευθερία τους, και την απέκτησαν», τόνισε η αναπλ. δ/ντρια της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, Σωτ. Ασημακοπούλου.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφ.Πατρίς

Όλη η επικαιρότητα