Ηλεία

Τέσσερις πυρκαγιές και δυο παροχές βοήθειας – Άμεση επέμβαση από την Π.Υ Πύργου και τα Π.Κ Αρχ. Ολυμπίας και Κρεστένων

Ακούστε το άρθρο

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής αποσόβησε τον κίνδυνο για τα χειρότερα, στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε μονοκατοικία στην οδό Αντ. Παπανδρέου, πλησίον της Π.Υ Πύργου. Η μέρα ξεκίνησε επίσης με πυρκαγιά, κοντά στο Ενωσιακό Γήπεδο της ΕΠΣΗ στην περιοχή της Σπιάντζας.

Έξι πυροσβεστικοί υπάλληλοι με δυο οχήματα – υπό τις οδηγίες του Πυρονόμου Γιώργου Μαραγκού – κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά στον χώρο του υπνοδωματίου – απ’ όπου και ξεκίνησε– χωρίς να κινδυνεύσει η πολυμελής οικογένεια που ζει εκεί αλλά και να επεκταθεί σε άλλους χώρους του σπιτιού. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν κρεβάτια, κλινοσκεπάσματα και ρούχα.

Λίγο νωρίτερα το μεσημέρι, δύναμη της Π.Υ Πύργου επενέβη σε δυο ακόμα πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις Κολιρέικες Παράγκες και στη Βιδιά,  και οι οποίες έκαψαν 30 τ.μ περίπου καλάμια, συνολικά.

Με φωτιά όμως ξεκίνησε η χθεσινή ημέρα, στην περιοχή της Σπιάντζας, η οποία εξεράγη σε χώρο πίσω από το Ενωσιακό Γήπεδο της ΕΠΣΗ,  όπου υπάρχει άναρχη εναπόθεση απορριμμάτων και υπολειμμάτων από κλαδέματα. Δέκα πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 4 οχήματα ρίχθηκαν στη μάχη με τις φλόγες, καταφέρνοντας να τη θέσουν γρήγορα υπό έλεγχο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχε και χωματουργικό όχημα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου. Η φωτιά κατέκαψε περίπου 5 στρέμματα καλάμια, μπάζα, απορρίμματα και χορτολιβαδική έκταση. Στο σημείο βρέθηκα και κλιμάκιο του Ανακριτικού Τμήματος της Π.Υ Πύργου.

Και παροχές βοήθειας

Εξάλλου, νωρίς το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα, πυροσβεστική δύναμη από τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Αρχαίας Ολυμπίας και Κρεστένων, για κοπές δέντρων στα Άσπρα Σπίτια και στο Θολό της Ζαχάρως.

Όλη η επικαιρότητα