Περιβάλλον

Πύργος: «Χωρίς περιβάλλον δεν υπάρχουν κυνηγοί»!

anamoni.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με προβληματισμό αλλά και αισιοδοξία προσήλθαν το πρωί της Κυριακής πάνω από 1000 άτομα στις εκλογές του Κυνηγετικού Συλλόγου Πύργου. Λίγο μετά τις 10 ξεκίνησε η γενική συνέλευση και κατά τις 11 ξεκίνησαν οι διαδικασίες των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Οι πολίτες που συγκροτούν την κυνηγετική κοινότητα, συνέρρευσαν στο ισόγειο του κτιρίου της Π.Ε. Ηλείας από νωρίς, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις, μοιραστούν μεταξύ τους τις ανησυχίες τους για το μέλλον του κυνηγιού και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα. 

Στο περιθώριο της διαδικασίας, νέοι και παλαιοί κυνηγοί εξέφρασαν στο patrisnews την άποψή τους για τα τεκταινόμενα στο χώρο του κυνηγιού, καταλήγοντας άπαντες στα ίδια ζητήματα: την έλλειψη θηραμάτων λόγω περιβαλλοντικής ανισορροπίας και το αυξημένο κόστος της ενασχόλησης με το κυνήγι.

Παράλληλα, καυτηρίασαν το φαινόμενο της λαθροθηρίας, τονίζοντας ότι όσοι προβαίνουν σε αυτήν την ενέργεια, πρέπει να αποβάλλονται από τους κόλπους της κυνηγετικής κοινότητας. Πρόσθεσαν πως το κυνήγι είναι τρόπος ζωής, σε φέρνει σε άμεση επαφή με τη φύση και σε καμία περίπτωση δεν είναι πιο επικίνδυνο από το ποδόσφαιρο ή τους αγώνες ταχύτητας.

Oι οκτώ πρώτοι που εξελέγησαν στο νέο ΔΣ

1. Γαρουφαλής Νικόλαος 679

2. Μαντάς Βασίλειος 665

3. Κωνσταντοπουλος Αλκιβιάδης 638

4. Δαλαμάγκας Ανδρέας 588

5. Τσίμπρης Νικόλαος 584

6. Αγγελόπουλος Γεώργιος 574

7. Γεωργόπουλος Σωτήριος 565

8. Κωνσταντόπουλος Βασίλης 561

Και την ελεγκτική αποτελούν

Ασημακόπουλος Χαράλαμπος 569

Μπίστολας Νικόλαος 560

Όλη η επικαιρότητα