Ηλεία

Πύργος: Η αγορά της Αποκριάς «καλά κρατεί…»

Ακούστε το άρθρο

Πιστή στον εορτασμό του πατροπαράδοτου εθίμου των Αποκριών παραμένουν για ακόμα μια χρονιά οι πολίτες του Πύργου, οι οποίοι παρότι είναι επηρεασμένοι σημαντικά από την οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τη χώρα δέκα χρόνια τώρα, δεν δείχνουν διατεθειμένοι να ξεχάσουν τα πατροπαράδοτα έθιμα  με τα οποία έχουν μεγαλώσει αρκετές γενιές μέχρι και σήμερα.

Σταθερή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σε γενικά πλαίσια η κίνηση της φετινής χρονιάς στα καταστήματα με τις αποκριάτικες στολές και αξεσουάρ, αφού για ακόμα μια χρονιά ο κόσμος έδειξε την αγάπη του στο σημαντικό αυτό έθιμο. Η αγάπη των παιδιών για τη γιορτή αυτή, είναι αυτή που οδηγεί κατά κύριο λόγο τους γονείς σε έρευνα της αγοράς και στη συνέχεια στην προμήθεια της στολής που επιθυμούν τα παιδιά τους. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι και οι ενήλικες που βρίσκουν την ευκαιρία μέσω αυτής της εορτής να ξανανιώσουν παιδιά και έστω και για μερικές στιγμές να ξεχάσουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους.

Όσον αφορά την κοστολόγηση των στολών και των αξεσουάρ για τις απόκριες παραμένει και αυτή σε ιδιαίτερα προσιτά επίπεδα, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον κόσμο να διατηρήσει το έθιμο και τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών τους ζωντανά. Σε κάθε περίοδο τα παιδιά έχουν ορισμένες προτιμήσεις, με τους υπερήρωες για τα αγόρια και τις στολές πριγκίπισσας για τα κορίτσια να παραμένουν πάντα οι πρώτες επιλογές.

Ικανοποίηση εμπορικού κόσμου!

Σε ικανοποιητικά επίπεδα φαίνεται πως κυμαίνονται οι αγορές του κόσμου στα αποκριάτικα είδη σύμφωνα και με τους καταστηματάρχες της Ηλείας, που γνωρίζουν πως η αγάπη των γονιών για τα παιδιά τους θα αποτελέσει τη συνέχιση του εθίμου και κατά συνέπεια και τη συνέχιση των αγορών από τα καταστήματά τους.

Όλη η επικαιρότητα