Ηλεία

Πύργος: Ημερίδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Ακούστε το άρθρο

Μια άκρως ενδιαφέρουσα ημερίδα με βασικό θέμα συζήτησης την ασφάλεια στο διαδίκτυο, αναμένεται να διεξαχθεί αύριο Τετάρτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας.

Βασικός ομιλητής αναμένεται να είναι ο Στρατηγός Μανώλης Σφακιακάνης, ο οποίος παλαιότερα έχει υπάρξει και υπεύθυνος στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και αποτελεί το πλέον καταλληλότερο πρόσωπο για την ενημέρωση παιδιών και ενηλίκων.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενημέρωση και εκπαίδευση της οικογένειας στην ασφαλή χρήση του διαδικτύου, το  CSI Institute με την υποστήριξη της COSMOTE, διοργανώνει σειρά από ενημερωτικές ημερίδες για γονείς και παιδιά σε 10 Δήμους της Ελλάδας, ανάμεσά τους και η Ηλεία. Οι ευκαιρίες που φέρνει το διαδίκτυο, αλλά και οι πιθανοί κίνδυνοι που ελλοχεύουν στο ψηφιακό περιβάλλον κυρίως για τα παιδιά, αναδείχθηκαν ως οι βασικές επιμορφωτικές ανάγκες του κοινού, βάσει του οποίου διαμορφώθηκε η θεματολογία του κύκλου των ενημερωτικών ημερίδων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, οι πολίτες του Δήμου Πύργου και κυρίως τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Ειδικό Ερευνητή-Αναλυτή Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, Μανώλη Σφακιανάκη και από την έμπειρη επιστημονική ομάδα του CSI Institute για θέματα ορθής χρήσης της τεχνολογίας, ασφαλούς πλοήγησης, καθώς και για τη διαχείριση πιθανών διαδικτυακών απειλών.

Η παρουσία του κόσμου κρίνεται επιτακτική και μείζονος σημασίας, καθώς η προστασία των παιδιών και των ίδιων των εαυτών μας κρίνεται αναγκαία. Η είσοδος για το κοινό αναμένεται να είναι ελεύθερη.

Όλη η επικαιρότητα