WEB tv Ηλεία

Πύργος: Κατάμεστο το 2ο Γυμνάσιο-Λύκειο στην συναυλία για τη Νικολία (PHOTOS-VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Δεν είναι μόνη της στην «μάχη» της ζωής

Νικολία Μωραϊτη : «Ελπίζω να γίνει πάλι το θαύμα. Το θαύμα για να γυρίσω πάλι κοντά στο γιο μου, κοντά σας και να κάνουμε ένα άλλο πάρτι»

Ήταν όλοι εκεί… Φίλοι, συνάδελφοι, μαθητές, απλός κόσμος. Ήταν εκεί για να στηρίξουν την καθηγήτρια Νικολία Μωραϊτη που σε λίγες μέρες μεταβαίνει στις ΗΠΑ για μια πολύ δύσκολη επέμβαση. Για να την εμψυχώσουν και να της μεταδώσουν την αγάπη τους, προκειμένου να τα καταφέρει και να βγει και πάλι νικήτρια στην δύσκολη δοκιμασία που την περιμένει. Και θα τα καταφέρει, αφού οι σκέψεις και οι ευχές όλων όσων ήταν το βράδυ της Κυριακής στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο Πύργου θα την συντροφεύουν στην μακρινή Αμερική.

Εκατοντάδες λοιπόν πολίτες του Πύργου, κάθε ηλικίας, έδωσαν το παρών στην συναυλία που έγινε το βράδυ της Κυριακής για να στηρίξουν την μάνα, εκπαιδευτικό, γυναίκα, άνθρωπο, που καθημερινά δίνει μαθήματα ζωής.

Αυτή η πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ Ηλείας ήταν πραγματικά συγκινητική, αφού τα χρήματα που μαζεύτηκαν δίνουν την ευκαιρία στην Νικολία Μωραϊτη να κερδίσει τη νέα «μάχη» που δίνει και να επιστρέψει πιο δυνατή για να είναι και πάλι δίπλα στους μαθητές της.

Τα λόγια συγκίνησης της Νικολίας Μωραΐτη

Η ίδια στα λίγα λόγια που είπε, ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν σε αυτή την εκδήλωση αγάπης τονίζοντας μεταξύ άλλων.

«Εγώ λοιπόν πάντα πάω κόντρα στον άνεμο. Αυτή τη φορά πραγματικά είναι όχι απλά συγκινητικό αυτό που συμβαίνει απόψε και όλο αυτόν τον καιρό στην προσπάθεια των συναδέλφων και φίλων και συγγενών να είστε δίπλα μου. Σας αισθάνομαι διπλά μου, ξέρω ότι απόψε είστε όλοι εδώ από αγάπη και εγώ από πολύ μεγάλη αγάπη, σας κάνω μία αγκαλιά και σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Κάτι άλλο που θα θέλετε να μάθετε και δεν θέλω να ρωτάτε ο ένας τον άλλον, είναι το εξής, ότι αυτό εγώ το έχω ξαναζήσει όπως θα ξέρετε το 2003 και εκεί φάνηκα δυνατή γιατί ξέρετε ότι η δύναμή μου είναι ο Δρόσος, ο γιος μου. Τότε γιατροί είπαν ότι δεν μπορεί να με αγγίξει κανείς άλλος γιατρός στον κόσμο, εκτός από δύο που βρισκόντουσαν στην Αμερική. Ο ένας από αυτούς λοιπόν, που είναι Ινδός στην καταγωγή, είναι ένας από τους καλύτερους νευροχειρουργός του κόσμου.  Με το ίδιο, 16 χρόνια μετά, θα βρεθούμε και πάλι στις 10 Οκτώβρη που φεύγω για Αμερική για το Σιάτλ, στις 16 μπαίνω στο νοσοκομείο. Ο γιατρός αυτός ελπίζω ότι θα ξανά κάνει το θαύμα, και όπως μου είχε πει και στην πρώτη συνάντηση μας, «Νικολία το χέρι μου το οδηγεί μία άλλη δύναμη πιο μεγάλη. Εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ».
Άρα λοιπόν και τώρα, πιστεύω ότι ο καθένας με όλη σας την αγάπη και τις προσευχές σας, κάποιον θεό έχει, το σύμπαν είναι πολύ πιο δυνατό από μας, οπότε ελπίζω να γίνει πάλι το θαύμα. Το θαύμα για να γυρίσω πάλι κοντά στο γιο μου, κοντά σας και να κάνουμε ένα άλλο πάρτι.
Απόψε θέλω λοιπόν να περάσετε όλοι όμορφα και το κλάμα ακόμα, να είναι ένα κλάμα ανακούφισης, όπως λέω και στο γιο μου. Θέλω να περάσουμε καλά, η ζωή είναι στιγμές και απόψε είναι μία εξαιρετική στιγμή, για την δική μου ζωή και φαντάζομαι και για την δική σας. Διότι μοιραζόμαστε ένα πάρα πολύ δυνατό συναίσθημα που είναι βασικό στον άνθρωπο. Και εγώ είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους, γιατί και από την οικογένειά μου έχω πάρει αγάπη και είμαι τυχερή γιατί συνεχίζω να παίρνω όπως και να δίνω»…

Άνοιξαν την βραδιά

Την βραδιά άνοιξαν το μέλος της ΕΛΜΕ Ηλείας και πρώην πρόεδρος Γιάννης Γιαννόπουλος αλλά και ο Γιώργος Αγγελόπουλος από το σύνδεσμο Φιλολόγων Ηλείας.

Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι «… αυτό είναι το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς την φίλη μας, την συνάδελφο, την μητέρα την Νικολιά την Μωραΐτη, την Νικολία που δίνει ένα μεγάλο αγώνα ζωής. Είμαστε εδώ εκπροσωπώντας το σωματείο μας, την ΕΛΜΕ Ηλείας, γιατί το σωματείο δεν είναι μόνο για τα εργασιακά δικαιώματα, είναι οικογένειά μας. Αυτό το κύμα αλληλεγγύης ξέφυγε και από το νομό μας, φτάσαμε στην Αθήνα, στην ομοσπονδία μας στην ΟΛΜΕ και ταυτόχρονα διαχύθηκε και σε όλες της ΕΛΜΕ της χώρας».

Ο κ. Αγγελόπουλος από την πλευρά του τόνισε ότι ««Η Νικολία είναι κάπου εδώ ανάμεσα μας, να δώσουμε ένα ζεστό χειροκρότημα και να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά. Το πιο δυνατό μας χειροκρότημα όμως στα παιδιά που αφιλοκερδώς συνέβαλαν στο να γίνει αυτή η μεγάλη συναυλία, στους Banda Morena και στο Νίκο Τζαμαλή και στο Νικόχρηστο, που είχαν πρώτοι, αυτή την πρωτοβουλία την οποία μετά αγκάλιασαν όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Ευχαριστούμε όλους όσοι έχουν καταθέσει χρήματα στο λογαριασμό, ο οποίος ευτυχώς ανεβαίνει, πηγαίνουμε πάρα πολύ καλά με την στήριξη και την αγάπη όλων των φίλων, των συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα και με άλλες δράσεις και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος».

Ο Τάκης Αντωνακόπουλος και ο Μιχάλης Κατρίνης

Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος που στάθηκε στο μήνυμα που δίνει η πόλη του Πύργου.

«Απόψε ο Πύργος στέλνει ένα μήνυμα πολιτισμού, ένα μήνυμα, πως οι άνθρωποι υπάρχουν ακόμα, είμαστε εδώ να κάνουμε το χρέος μας σαν πολίτες αυτής της κοινωνίας, είμαστε εδώ να τιμήσουμε τον σύγχρονο πολιτισμό μας. Ένας συνάνθρωπός μας έχει την ανάγκη μας και χωρίς φαρισαϊσμούς και υποκριτικές συμπεριφορές, καλούμε όλους τους συμπολίτες να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια. Σαν δήμος κάνουμε το χρέος μας, δεν θα πούμε πως και τι, κάνουμε αρκετά όλοι μαζί, στο δημοτικό συμβούλιο, εφαρμόζουμε το «Μη γνώτω η Αριστερά, τι πιεί η Δεξιά» όπως έχει πει και ο Χριστός. Σε αυτό το δρόμο προχωράμε και νομίζουμε ότι η φίλη μας που έχει δώσει ένα τόσο σκληρό αγώνα μέχρι τώρα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είναι αθλητής ολυμπιακών ρεκόρ και αυτή τη στιγμή, αυτή τη φορά, θα κερδίσει το τελικό στοίχημα. Εύχομαι ο θεός να είναι μαζί της, η δική μας η αγάπη την συντροφεύει και οι ευχές μας».

Ενώ ο βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είναι πραγματικά συγκινητικό το κύμα αγάπης και αλληλεγγύης που βλέπουμε σήμερα εδώ στον Πύργο με αφορμή την πρωτοβουλία της ΕΛΜΕ, μία αξιέπαινη πρωτοβουλία για μία συνάδελφο που δοκιμάζεται από ένα σοβαρό θέμα υγείας. Δεν είναι μόνο το ενδιαφέρον των συναδέλφων της εκπαιδευτικών, των οποίων το μήνυμα έχει φτάσει σε όλη τη χώρα, είναι αυτό που βλέπουμε σήμερα εδώ στο 2ο Λύκειο. Χιλιάδες πολίτες του Πύργου ήρθαν εδώ κάτω από υπό δύσκολες συνθήκες να στηρίξουν με τις δικές τους δυνάμεις με τον οβολό τους, αυτό τον αγώνα ζωής που δίνει η εκπαιδευτικός από την περιοχή μας. Εύχομαι καταρχάς να πάνε όλα καλά σε αυτό το θέμα υγείας αλλά κι αυτό το παράδειγμα να βρει κι άλλους μιμητές».

Στην συναυλία αγάπης τραγούδησαν οι Banda Morena, ο Πάνος Χατζηλαζαρίδης, η Νάσια Χατζηλαζαρίδη και ο Μάριος Δημητρόπουλος, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους.

Νικήτρια και στη νέα της περιπέτεια θα βγει η Νικολία Μωραϊτή.

Παρόντες στην συναυλία για τη Νικολία ο βουλευτής Ηλείας κ. Μιχάλης Κατρίνης, ο δήμαρχος Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, που εδώ τους βλέπουμε με τον αντιδήμαρχο Πύργου κ. Γιάννη Αργυρόπουλο, με τον Διευθυντή του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Πύργου κ. Φώτη Παπαθεοδώρου και τον διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Πύργου κ. Γιώργο Κομιώτη.

Εκατοντάδες λοιπόν πολίτες του Πύργου, κάθε ηλικίας, έδωσαν το παρών στην συναυλία που έγινε το βράδυ της Κυριακής.

Την βραδιά άνοιξαν το μέλος της ΕΛΜΕ Ηλείας και πρώην πρόεδρος Γιάννης Γιαννόπουλος αλλά και ο Γιώργος Αγγελόπουλος από το σύνδεσμο Φιλολόγων Ηλείας.

Στην συναυλία αγάπης τραγούδησαν οι Banda Morena, ο Πάνος Χατζηλαζαρίδης, η Νάσια Χατζηλαζαρίδη και ο Μάριος Δημητρόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα