Ηλεία

Πύργος: Κλειστά τα καταστήματα τα απογεύματα της Τρίτης

Ακούστε το άρθρο

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, η οποία προβλέπει να παραμένουν κλειστά τα καταστήματα του Πύργου, τα απογεύματα της Τρίτης, για τους μήνες Ιούλιο και αύριο. Η απόφαση «ενισχύθηκε» και με την έρευνα που διενήργησε ο Εμπορικός Σύλλογος, με το 88% να δηλώνει να παραμείνουν κλειστά.

Όπως κάθε χρόνο, για αρκετά χρόνια, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, τα απογεύματα της Τρίτης τα καταστήματα του Πύργου παραμένουν κλειστά. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια, υπάρχει μερίδα επαγγελματιών που επιλέγει  να μην «συμμορφώνεται» με την απόφαση αυτή, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σύγχυση και στους καταναλωτές που βλέπουν άλλα καταστήματα κλειστά και άλλα – λίγα μεν – ανοιχτά.

Η έρευνα

Τις τελευταίες ημέρες, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, διενέργησε έρευνα, με ερωτηματολόγιο, σε μεγάλο δείγμα του εμπορικού κόσμου (σ.σ σχεδόν του συνόλου των καταστηματαρχών) και όπως διαπιστώθηκε από την επεξεργασία των απαντήσεων, το 88% δήλωσε «να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα τα απογεύματα της Τρίτης, για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο» και το 12% δήλωσε να μην υπάρχει μεταβολή στο ωράριο. Η έρευνα αυτή βρίσκεται στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου – από τα μέλη του Δ.Σ -, που επιθυμεί να ενημερωθεί αναλυτικά για τα στοιχεία της.

«Να ενστερνιστούν την επιθυμία της πλειοψηφίας»

Ο πρόεδρος Κώστας Πετρόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ καλούν τους συναδέλφους του εμπόρους, να ενστερνιστούν την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας της αγοράς του Πύργου, κατά την οποία το πρόβλημα είναι η μειωμένη αγοραστική δύναμη και όχι το ωράριο λειτουργίας, το οποίο – επισημαίνουν – σε κάποιες περιπτώσεις, αυξάνει τα λειτουργικά έξοδα.

Όλη η επικαιρότητα