Ηλεία

Πύργος: «Κορωνίδα» στα έργα της ΟΧΕ το Κατάκολο

Ακούστε το άρθρο

Επί τάπητος τέθηκαν χθες σε ευρεία σύσκεψη όλα τα ζητήματα που αφορούν την πορεία της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία, στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Γιώργου Γεωργιόπουλου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν τεχνικά και πρακτικά ζητήματα, καθώς και οι διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν για βγουν οι προσκλήσεις και να ξεκινήσουν οι διαγωνισμοί. Με την καθοριστική συμβολή της υπεύθυνης της Διαχειριστικής Αρχής ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, Άλκηστης Σταθοπούλου, καθορίστηκε ο οδικός χάρτης που θα πρέπει να εφαρμοστεί από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για να εξελιχθούν απρόσκοπτα τα έργα και ο σχετικές προσκλήσεις. Ιδιαιτερη σημασία δόθηκε στα έργα του Κατακόλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Σταθοπούλου φέρεται να επισήμανε ότι «κορωνίδα» της ΟΧΕ είναι το επίνειο του Πύργου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, δήλωσε ότι στη  σύσκεψη τεχνικού χαρακτήρα, στην οποία συμμετείχαν οι εμπλεκόμενοι δήμοι Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, το Δασαρχείο Πύργου, κ.ά, αναλύθηκετο στάδιο το οποίο βρίσκονται οι εργασίες της ΟΧΕ.

«Είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα και χρειάζεται συντονισμό όλων των φορέων γιατί ήδη η στρατηγική της ΟΧΕ έχει εγκριθεί έχει υπογραφεί από το τέλος του περασμένου έτους και βρισκόμαστε σε μία φάση που θα πρέπει σιγά σιγά να βγαίνουν οι προσκλήσεις από τη διαχειριστική αρχή και όποια έργα είναι ώριμα και να ενταχθούν και στην συνέχεια να δημοπρατηθούν. Αυτά χρειάζονται έναν συντονισμό. Είναι ένα μεγάλο έργο για την Ηλεία, με βαρύ προϋπολογισμό 41 εκατ. στον άξονα Κατάκολο- Πύργος- Αρχαία Ολυμπία και θα πρέπει να είμαστε σοβαροί στο έργο το οποίο έχουμε αναλάβει αλλά και να το φέρουμε εις πέρας. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα νε αποτύχουμε», είπε ο κ.Γεωργιόπουλος προσθέτοντας ότι μέσα στον Μάρτιο πιθανότατα θα βγουν οι πρώτες προσκλήσεις για την ένταξη ώριμων έργων που θεωρούνται «βαριά» χαρτιά.

Όλη η επικαιρότητα