Υγεία

Πύργος: Με ταχύ ρυθμό η διαμόρφωση του Μαιευτηρίου στο νοσοκομείο – Ανοίγουν 34 κλίνες

maieytiki.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαμόρφωση του χώρου του κλειστού -μέχρι σήμερα- υπερσύγχρονου Μαιευτηρίου στο Νοσοκομείο Πύργου, στο πλαίσιο της σωστής και εύρυθμης λειτουργίας της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ηλείας. Παράλληλα, ετοιμάζεται και τη 2η πτέρυγα του 3ου ορόφου, στην οποία θα αναπτυχθούν 34 κλίνες.

Μετά τη συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλείας Βασίλης Δημόπουλος, με τον υποδιοικητή της Ν.Μ Αμαλιάδας Λέανδρο Καλογεράκο και τους Μαιευτήρες- Γυναικολόγους Πύργου και Αμαλιάδας και την ομόφωνη γνώμη και θέλησή τους, για την αναδιοργάνωση της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ηλείας, έχει ήδη βγάλει το «λουκέτο» από το υπερσύγχρονο μαιευτήριο που αποτελεί πραγματικό «κόσμημα» για τη νοσηλευτική μονάδα και όμοιό του, σύμφωνα με τον κ.Δημόπουλο, δεν υπάρχει ακόμα και σε πολύ μεγαλύτερα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ.

Αυτές τις ημέρες έχει ξεκινήσει η καταγραφή των ιατροτεχνολογικών και μηχανολογικών ελλείψεων και με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας και της κάλυψης των αναγκών, προγραμματίζεται η μεταφορά του Μαιευτηρίου στον φυσικό του χώρο.

Παράλληλα, ο κ.Δημόπουλος, θα μελετήσει και τις προτάσεις των μαιευτήρων – γυναικολόγων, για την αναδιοργάνωση, σωστή και πλήρη λειτουργία της Μαιευτικής-Γυναικολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.


Ανοίγουν 34 κλίνες

Στο μεταξύ, αυτές τις ημέρες προετοιμάζεται και η δεύτερη -κλειστή μέχρι σήμερα- πτέρυγα του 3ου ορόφου, στην οποία υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης 34 κλινών. Ήδη οι 17 έχουν τοποθετηθεί στους θαλάμους του ενός διαδρόμου, ενώ με την προσθήκη μέρους ακόμα από την επίπλωση -που λείπει- θα μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται και οι άλλες 17, στον δεύτερο διάδρομο της ίδιας πτέρυγας. Βέβαια, για να λειτουργήσουν, δεν χρειάζεται μόνο να ετοιμαστούν τα δωμάτια, αλλά να υπάρχει και το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, κάτι που επίσης προωθείται από τον διοικητή Βασίλη Δημόπουλο.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα