Ηλεία

Μεγάλη πυρκαγιά στους Αγίους Αποστόλους στον Πύργο – Στο «χορό» της φωτιάς και ο Κάμπος

Ακούστε το άρθρο

Νεότερη ενημέρωση:

Νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου σε δασική έκταση στα Άγναντα Αμαλιάδας, η οποία λόγω των ισχυρών ανέμων εξαπλώθηκε με γοργούς ρυθμούς, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολος ο περιορισμός της από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.  

Συγκεκριμένα, η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη γιατί το σημείο στο οποίο βρίσκεται είναι δύσκολα προσβάσιμο από το πυροσβεστικό προσωπικό. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει φανερά τα αίτια της φωτιάς.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, κανένα δεν παραμένει ενεργό. Οι φωτιές έχουν σβηστεί πλήρως, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να παραμένουν προληπτικά σε περίπτωση αναζωπυρώσεων. 

Μέχρι στιγμής η φωτιά των Αγίων Αποστόλων έχει κάψει περίπου 30 στρέμματα, στα Άσπρα Σπίτια μισό στρέμμα και στη Μιράκα περίπου 5 με 6 στρέμματα.

Όσον αφορά τις φωτιές που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι, συνελήφθησαν από Ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου στο πλαίσιο του αυτοφώρου οι ημεδαποί Α.Ρ. του Γ. 68 ετών, ο Π.Α. του Α. 34 ετών και ο Γ.Β. του Β. 70 ετών, ως υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια σε αγροτοδασικές εκτάσεις στον Νομό Ηλείας και συγκεκριμένα στις περιοχές Αγίων Αποστόλων του Δήμου Πύργου, στα Άσπρα Σπίτια και στην Αρχαία Πίσα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας αντίστοιχα.

Οι προαναφερόμενοι, με εντολή του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου θα οδηγηθούν την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018 ενώπιόν του. 

Νεότερη Ενημέρωση:

Αρκετά δύσκολο είναι το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, στην μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στους Αγίους Αποστόλους του δήμου Πύργου, η οποία καίει σε δασική έκταση, λίγα μέτρα έξω από το χωριό. Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται 15 οχήματα με πάνω από 30 άνδρες, από τις Υπηρεσίες, Πύργου και τα Κλιμάκια Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ στο σημείο έχουν φτάσει οχήματα και από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, της Πάτρας, του Μεσολογγίου και του Αγρινίου, που επιχειρούν στην περιοχή.

Επί τόπου βρίσκεται και ο Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας, Γιάννης Πετρούτσος, ο Διοικητής Νομού, Γιάννης Καραμαλίκης καθώς και ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου, Κώστας Κατσαριώτης.

Να σημειωθεί ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν τους Πυροσβέστες καθώς από νωρίς πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Ακόμα 4 εστίες πυρκαγιάς έχουν εκδηλωθεί σήμερα στις περιοχές Μιράκας , Άσπρων Σπιτιών, Πράσινου, Σαλμώνης.

Πηνεία: Κάηκαν 130 στρέμματα δασικής έκτασης – Θείο δώρο η βροχή για Άγναντα και Ανθώνα

Πρώτη Ενημέρωση:

Σε δασική έκταση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στην τοπική κοινότητα Αγίων Αποστόλων, στον δήμο του Πύργου. Αυτή την ώρα πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν στο σημείο ενώ στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι.

Όλη η επικαιρότητα