Ηλεία

Πύργος: Μια ταινία αφιερωμένη στη Νικολία στο θέατρο «Απόλλων»

Ακούστε το άρθρο

Οι Κινηματογραφικές Βραδιές της ΕΛΜΕ Ηλείας σε συνεργασία με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου θα προβάλουν στο θέατρο Απόλλων τη βραβευμένη ταινία «Διαβατάρικα πουλιά» με σκοπό την ενίσχυση της εκλεκτής φίλης και συναδέλφου Νικολίας Μωραϊτη, η οποία εξακολουθεί να δίνει τον αγώνα για την αποκατάσταση της υγείας της στις ΗΠΑ εδώ και 3 μήνες με αξιοθαύμαστο ψυχικό σθένος.

Η Νικολία εγχειρίστηκε με επιτυχία για αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο σε νοσοκομείο του Σιάτλ τον περασμένο Οκτώβριο. Όμως, για να επανέλθει πλήρως, χρειάζεται να υποβληθεί σε περαιτέρω θεραπεία, η οποία απαιτεί ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Για το σκοπό αυτό γίνονται από την πλευρά της αλλά και από εμάς τους συναδέλφους και φίλους της κάποιες ενέργειες για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Προς αυτή την κατεύθυνση είναι και η διπλή προβολή της ταινίας (ώρες 19.00 και 21.00) με ανθρωπιστικά μηνύματα, όπως όλες οι ταινίες που προβάλλονται στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, το οποίο είναι υποστηρικτής της προσπάθειας ενίσχυσης της Νικολίας.

Εκ μέρους των φίλων της καλώ όλους, όσοι την αγαπάτε και τιμάτε τον αγώνα ζωής που δίνει όλο αυτό το διάστημα, να στηρίξετε την προσπάθειά μας ως ένδειξη σεβασμού σε ένα πρόσωπο που έχει προσφέρει τόσα πολλά στην εκπαίδευση, την κοινωνία και το κίνημα για τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ.

Είμαι σίγουρος για την ανταπόκρισή σας στο νέο μας κάλεσμα και σας περιμένουμε να απολαύσετε μια υπέροχη ταινία βοηθώντας, παράλληλα, να επιτευχθεί ο  ανθρωπιστικός μας στόχος.

Τέλος, ευχαριστούμε για την αμέριστη συμπαράστασή σας στην προσπάθεια ενίσχυσης της Νικολίας με την ευχή η προσπάθεια αυτή να έχει σύντομα αίσιο τέλος.

Γιώργος Αγγελόπουλος, φιλόλογος του 3ου Γυμνασίου Πύργου    

Όλη η επικαιρότητα