Καταναλωτές

Πύργος: Μικρές προσδοκίες… για τις εκπτώσεις

ekptwseis.jpg
Ακούστε το άρθρο

   Πρεμιέρα των θερινών εκπτώσεων η χθεσινή και τα εμπορικά καταστήματα  του Πύργου ξεκίνησαν με μεγάλα ποσοστά εκπτώσεων – που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν και το 50% – προκειμένου να δώσουν την ευκαιρία στους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους σε πολύ συμφέρουσες τιμές, αφού περίμεναν τις εκπτώσεις.

   Μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, η κίνηση στην αγορά του Πύργου σημείωσε κάθετη πτώση, «παρασύροντας» έτσι και τον τζίρο των καταστημάτων. Οι πολιτικές εξελίξεις, τα επαχθή μέτρα που ελήφθησαν και οι περικοπές στις συντάξεις (σ.σ ΕΚΑΣ) για μια ακόμα φορά, έκαναν τους καταναλωτές διστακτικούς, με αποτέλεσμα, όχι απλά να μην κάνουν αγορές, αλλά να αποφεύγουν ακόμα και να ρίξουν διερευνητικές ματιές στις βιτρίνες των καταστημάτων.

   Το δεκαήμερο προσφορών ήταν μια ευκαιρία «ανάσας»  για τους καταστηματάρχες που κατέβασαν τις τιμές στα είδη τους από 10 έως και 40% σε ορισμένες περιπτώσεις, χωρίς ωστόσο να δουν σημαντικά αποτελέσματα.

Περιμένοντας τους καταναλωτές

   Οι ελπίδες των καταστηματαρχών στηρίζονται στις θερινές εκπτώσεις οι οποίες επίσημα από χθες και αναμένεται πως θα βγάλουν ξανά τους καταναλωτές στην αγορά. Τα ποσοστά των εκπτώσεων θα είναι – για μια ακόμα φορά – «γενναία» δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να κάνει συμφέρουσες αγορές αλλά και τους επαγγελματίες να πάρουν «ανάσα» και να καλύψουν τα έξοδα και τις «ζημιές» του προηγούμενου χρονικού διαστήματος.

   Οι θερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα