Ηλεία

Πύργος: Μήνυμα για «δυνατές Ένοπλες Δυνάμεις»

Ακούστε το άρθρο

Με λαμπρότητα και τιμή εορτάστηκαν τα Εισόδια της Θεοτόκου και η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων χθες το πρωί στην Ηλεία, όπου αρχικά τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πύργο και στη συνέχεια η επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το παρόν στη δοξολογία έδωσαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ηλείας, των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου όλοι μαζί στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν μπροστά από το μνημείο των πεσόντων προκειμένου να καταθέσουν στεφάνια στη μνήμη των στρατιωτών που με ηρωισμό «έδωσαν τη ζωή τους» εκτελώντας το καθήκον τους.

Στην κατάθεση στεφάνων βρέθηκαν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι των Ένοπλων Δυνάμεων.

Η Θεία Δοξολογία τελέστηκε από το Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωλένης κ.κ. Αθανάσιο συνεπικουρούμενο από ιερείς της Μητρόπολης Ηλείας, που στη συνέχεια τόνισε την τεράστια σημασία που έχουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για τη χώρα μας, αφού συμβάλλουν τα μέγιστα προκειμένου να παραμένει η χώρα ασφαλής και οι άνθρωποί της να απολαμβάνουν την ελευθερία για την οποία αγωνίστηκαν οι πρόγονοι.

Την πανηγυρική ομιλία εκφώνησε ο πρόεδρος του παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ταξίαρχος εν αποστρατεία Γεώργιος Σταματόπουλος επικεντρώθηκε στη σημασία της Παναγιάς για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, στην ιστορία τους και σε όσα έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια, στον προστατευτικό τους ρόλο και στην αναγκαιότητα της ύπαρξής τους προκειμένου να διατηρείται η τάξη και η ασφάλεια στην κοινωνία μας. Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στις προκλήσεις γειτονικών χωρών όπως η Τουρκία, όπου θα πρέπει οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα πρέπει να δείξουν το σθένος τους και τη δύναμή τους απέναντι σε κάθε εχθρό.

Το παρόν έδωσαν ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ, Αντισυνταγματάρχης Ιωάννης Μπλούνας, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηλείας, Σμήναρχος Ιπτάμενος Γεώργιος Γιαπιτζής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας Απόστολος Μαρτζάκλης, ο Διοικητής Ασφάλειας Πύργου Χαράλαμπος Πατσούρης, ο Λιμενάρχης Κατακόλου Δημήτρης Παπαηλιού, ο Υποδιοικητής της ΠΟΥ Πύργου Επιπυραγός Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος, ο Ανθυποπυραγός Γεώργιος Παπακοσμάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Μπόμπορης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Σάκης Αντωνόπουλος, ο Δασάρχης Πύργου Παναγιώτης Λάττας, ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Όραμα Δημιουργίας» Θοδωρής Κόρδας, ο πρόεδρος Πολεμιστών και Τραυματιών Κύπρου 1974 Θανάσης Δασκόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων και του Πολιτιστικού Συλλόγου Τραπεζικών Υπαλλήλων Ν. Ηλείας Κωνσταντίνος Τριανταφυλλόπουλος μαζί με τον Ανδρέα Γιατρά και αυτός από την ένωση Παλαιών Προσκόπων και τέλος η διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα.

Τη γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων τίμησαν με την παρουσία τους αυτοδιοικητικοί φορείς του τόπου μας.

Την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του αγνώστου στρατιώτη μετά τη δοξολογία πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γεώργιος Γεωργιόπουλος, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηλείας, Σμήναρχος Ιπτάμενος Γεώργιος Γιαπιτζής, ο αντιδήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Μπόμπορης, ο πρόεδρος παραρτήματος Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, ταξίαρχος εν αποστρατεία Γεώργιος Σταματόπουλος και ο πρόεδρος της ΕΑΑΝ παραρτήματος Ηλείας, πλοίαρχος εν αποστρατεία Ζώης Υφαντής. Μετά το τέλος της κατάθεσης ακολούθησε ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του εθνικού ύμνου, ενώ στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι πήγαν στο ΚΨΜ του στρατοπέδου της ΣΕΤΤΗΛ όπου απόλαυσαν καφέ και γλυκίσματα.

Όλη η επικαιρότητα