Πύργος: Μοναδικά αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην πλατεία της πόλης (PHOTOS)

Ο Σύλλογος Φίλων Ιδιοκτητών Παλαιών Οχημάτων Πελοποννήσου (Σ.Φ.Ι.Π.Ο.Π.) διοργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας το «Greek Classics: The Final Countdown» για κλασικά / ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες…

Η εκδήλωση ξεκίνησε από την Κεντρική Πλατεία Πύργου «Σ. Καράγιωργα» το πρωί της Κυριακής, με κατεύθυνση προς την Αμαλιάδα με τελικό προορισμό στην κεντρική πλατεία Ανδραβίδας δίπλα στην ιστορική εκκλησία της Αγίας Σοφίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ιστορικά οχήματα (άνω της 30ετίας) και potential historic (δεκαετίας ’90) από όλη την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν, μεταξύ άλλων, το καταπράσινο τοπίο της περιοχής, την τεχνητή λίμνη του Πηνειού καθώς και γραφικά χωριά των Δήμων Πύργου – Ήλιδας και Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τις τετράτροχες και δίτροχες «κυρίες» του παρελθόντος τόσο πριν την εκκίνηση στον Πύργο και μετά τον τερματισμό στην Ανδραβίδα, όσο και κατά μήκος της διαδρομής σε Βυτινέικα, Άγιο Ηλία, Καρδαμά, Αμαλιάδα, Τραγανό, κ.α.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ενέργειες της Κυβέρνησης οι οποίες, με αποκορύφωμα την τελευταία Κ.Υ.Α. (Αριθμ. Α οικ. 94748-4130) θέτουν σε ακινησία χιλιάδες ιστορικά οχήματα επ’ αόριστον, με θύματα τους κατόχους των αυτοκινήτων αυτών, αλλά και όσους επαγγελματίες βιοπορίζονταν από τις αναπαλαιώσεις και συντηρήσεις οχημάτων τα οποία αποτελούν τμήμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (αναγνωρισμένο από την UNESCO) και όχι τεκμήρια πλούσιας διαβίωσης (όπως ίσως κάποιοι νομίζουν).

Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης ήταν η Π.Δ.Ε. – Π. Ενότητα Ηλείας και υποστηρικτές οι Δήμου Πύργου & Ανδραβίδας-Κυλλήνης.