Ηλεία

Πύργος: Μοναδική εμπειρία γνωριμίας με την Πυροσβεστική για τους μαθητές του 5ου Δημοτικού (ΦΩΤΟ)

Ακούστε το άρθρο

Την ευκαιρία να μυηθούν στις βασικές αρχές της πυρόσβεσης είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, μέσα από μια βιωματική εκπαιδευτική δράση των πυροσβεστών της ΠΥ Πύργου, σε συνεργασία με τη διευθύντρια του σχολείου, Αναστ. Χρυσανθακοπούλου, και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Ο επιπυραγός και προϊστάμενος Πυρασφάλειας της ΠΥ Πύργου, Θεόδ. Λεβέντης, μαζί με τους πυροσβέστες Δήμητρα Γεωργίου και Σπύρο Καρρά, και με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού, προσέφερε στα παιδιά του σχολείου μια ξεχωριστή εμπειρία μάθησης γύρω από το πώς πρέπει να ενεργούμε όταν αντιμετωπίζουμε μια φωτιά και πώς λειτουργούν οι πυροσβέστες, εξηγώντας τη χρηστικότητα όλων των ειδών του εξοπλισμού.

Ο κ. Λεβέντης απάντησε σε όλες τις απορίες των μαθητών, κάνοντας και ο ίδιος ερωτήσεις, και μετέτρεψε την εκπαιδευτική δράση σε έναν ζωντανό και ευχάριστο διάλογο που διήρκεσε αρκετή ώρα και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον στα παιδιά.

Ανταμείβοντας τα παιδιά για το ενδιαφέρον τους, οι πυροσβέστες στη συνέχεια βγήκαν στο προαύλιο και έδειξαν στους μαθητές και στις μαθήτριες τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται η πυροσβεστική αντλία, δίνοντάς την ευκαιρία να κάνουν ρίψεις. Παρά την αρχική αμηχανία, τελικά όλοι σχεδόν οι μαθητές έσπευσαν να δοκιμάσουν τη ρίψη με τη βοήθεια των πυροσβεστών, εκδηλώνοντας τον ενθουσιασμό τους για την ξεχωριστή εμπειρία που βίωσαν!

Όλη η επικαιρότητα