Εκπαίδευση

Πύργος: Νέα παράσταση διαμαρτυρία από το 2ο ΕΠΑΛ για την έλλειψη καθηγητών

epal.jpg
Ακούστε το άρθρο

«Αν δεν προσληφθούν καθηγητές σ’ εύλογο χρονικό διάστημα, θα έρθω μαζί σας να φωνάξουμε και να διαμαρτυρηθούμε» δεσμεύτηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Παναγιωτόπουλος, στους μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου, οι οποίοι το πρωί της Τετάρτης πραγματοποίησαν μία ακόμα παράσταση διαμαρτυρίας για την έλλειψη καθηγητών ειδικοτήτων, στις ειδικότητες που καταργήθηκαν.


Το 2ο ΕΠΑΛ Πύργου από τη Δευτέρα μέχρι και χθες Τετάρτη παρέμεινε υπό κατάληψη από τους μαθητές, οι οποίοι θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν για μια ακόμα φορά τη διαμαρτυρία τους για την έλλειψη καθηγητών ειδικοτήτων.

Δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας – που καταργήθηκε, κάνουν μόλις δύο ώρες μάθημα την ημέρα.

Χθες, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντή Βασίλη Δημητρέλλο όσο και στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Γιώργο Παναγιωτόπουλο, που βρισκόταν στον κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, συμμετέχοντας σε επιμορφωτικό ενημερωτικό σεμινάριο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας.

«Έχουμε δικαίωμα στη μόρφωση»

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ, στη συνάντηση που είχαν με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλη Δημητρέλλο, εξέφρασαν την αγανάκτηση και την ανησυχία τους για το γεγονός ότι έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη του σχολικού έτους και ακόμα δεν έχουν μπει στην τάξη να κάνουν μάθημα, με αποτέλεσμα να είναι σε μειονεκτική θέση σε σύγκριση με συμμαθητές τους, από άλλα σχολεία που κάνουν κανονικά τα μαθήματα τους και προετοιμάζονται κανονικά για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του ερχόμενου Μαΐου.

Ο κ.Δημητρέλλος άκουσε με προσοχή τους μαθητές, τους εξήγησε πως η λύση είναι θέμα πολιτικής βούλησης και όχι διοικητικό, σημειώνοντας πάντως που σε καθημερινή -σχεδόν- βάση, σε συνεργασία και με τον προϊστάμενο Εκπαιδευτικών Θεμάτων Νίκο Αγγελόπουλο, ενημερώνουν το υπουργείο για τις κενές ώρες που υπάρχουν, όχι μόνο στο 2ο ΕΠΑΛ αλλά σε όλα τα σχολεία.

Συμβούλευσε μάλιστα τους μαθητές ότι η κατάληψη δεν θα δώσει λύση, αλλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει τη διαμαρτυρία τους στο υπουργείο Παιδείας, όπως του ζητήθηκε από τους μαθητές.

«Θα διαμαρτυρηθώ μαζί σας»

Οι μαθητές, που σήμερα θα επιστρέψουν κανονικά στα μαθήματά τους, επιδίωξαν και συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή Γιώργο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο.

Οι  μαθητές με το πανό και με συνθήματα έφτασαν στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και ο κ.Παναγιωτόπουλος, αφού τους άκουσε, τους εξήγησε ότι, όχι μόνο γνωρίζει το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικών -που αφορά όλη την Ελλάδα και όχι μόνο το σχολείο τους, όπως τους είπε- αλλά από το καλοκαίρι, όταν ανακοινώθηκε η κατάργηση του τομέα, έθεσε επιτακτικά το θέμα της πρόσληψης καθηγητών, αναπληρωτών και ωρομισθίων, για να ολοκληρώσουν οι μαθητές τον κύκλο σπουδών τους.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα δοθεί λύση με την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού και δεσμεύτηκε πως, αν η λύση δεν δοθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε και ο ίδιος θα κατέβει μαζί τους στον δρόμο, να φωνάξει και να διαμαρτυρηθεί.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

Όλη η επικαιρότητα