Ηλεία

Πύργος: Νέα συνάντηση Τζαβάρα-φοιτητών!

gotsina.jpg
Ακούστε το άρθρο

Νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ αντιπροσωπείας φοιτητών του ΤΕΙ Πύργου με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα στο δικηγορικό γραφείο του τελευταίου το απόγευμα της Κυριακής στον πεζόδρομο της οδού Γκοτσίνα.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των φοιτητών διατύπωσαν προς τον κ.Τζαβάρα τον έντονο προβληματισμό τους και την αντίθεσή τους σχετικά με το ζήτημα της μεταβατικότητας, εκφράζοντας την άποψη ότι κρύβει κινδύνους όσον αφορά τη μετέπειτα πορεία και επιβίωση του τμήματος, μια και θα παρουσιαστούν προβλήματα με τη χρηματοδότηση, με τους καθηγητές κλπ που θα οδηγήσουν στον «αργό θάνατο» του τμήματος.

Δεν παρέλειψαν να υπενθυμίσουν το μοντέλο που εφαρμόστηκε στο ΤΕΙ της Καστοριάς («Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας»), ζητώντας να εφαρμοστεί κάτι ανάλογο και στη δική τους περίπτωση. Παράλληλα, ζήτησαν από τον κ.Τζαβάρα να διασαφηνιστεί η κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που απορρέουν από τις νέες κατευθύνσεις που θα δημιουργηθούν στο νέο τμήμα «Διοίκησης, Οικονομίας, Επικοινωνίας Πολιτιστικών και Τουριστικών Μονάδων», και ιδιαίτερα σε ό,τι σχετίζεται με τη Μουσειολογία, στη θέση της οποίας ιδρύεται το νέο τμήμα.

Τους φοιτητές συνόδευσαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με επικεφαλής τον διοικητή κ.Δίπλα, ενώ στην είσοδο του γραφείου τούς περίμενε ο αστυνομικός διευθυντής Ηλείας, κ.Αρης Ανδρικόπουλος. Η συνάντηση είχε αποφασιστεί ύστερα από αίτημα των φοιτητών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο το απόγευμα έξω από το δικηγορικό γραφείο του κ.Τζαβάρα, ζητώντας να τον συναντήσουν και να του θέσουν επί τάπητος τις ανησυχίες τους σχετικά με τις επικείμενες αποφάσεις του σχεδίου «Αθηνά». Οι φοιτητές παρέμειναν αρκετή ώρα στον πεζόδρομο της οδού Γκοτσίνα, και ύστερα από διαπραγματεύσεις και με τη μεσολάβηση του κ.Ανδρικόπουλου το αίτημά τους υλοποιήθηκε.

Όλη η επικαιρότητα