Ηλεία

Πύργος: Ομορφαίνει σταδιακά ο λόφος του Επαρχείου

Ακούστε το άρθρο

Αλλάξει όψη σταδιακά ο λόφος του Επαρχείου στον Πύργο, με στόχο να είναι έτοιμος και αισθητικά αναβαθμισμένος όταν έρθουν οι πρώτοι τουρίστες στον Πύργο. Χθες ο δήμαρχος Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, έκανε αυτοψία μαζί με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου, Βασίλη Σεϊντή, και κλιμάκια των τεχνικών υπηρεσιών και της ΔΕΥΑΠ, για να διαπιστώσει την πορεία αποκατάστασης φθορών και βελτίωσης των σημείων που είχαν πρόβλημα.

«Η πόλη ζωντανεύει μόνο αν έρθουν τουρίστες από το Κατάκολο στον Πύργο, αλλά δεν φτάνει να τους καλείς, πρέπει να φτιάξεις και το σπίτι σου ώστε να είναι καθαρό. Το πείραμα να φωτίσουμε το πρανές πέτυχε και τώρα εξυπηρετούμε τις λεπτομέρειες που έχουν σχέση με τον χώρο του Επαρχείου. Ξεκινάμε από σπασμένα καλαθάκια, από το χώρο που δεν έχει πράσινο, από τα σπασμένα αγάλματα, από το γλυπτό της Εθνικής Αντίστασης και με τη συνδρομή και της ΔΕΥΑΠ θα μπορέσουμε όλες τις λεπτομέρειες να τις καλύψουμε. Δεν είναι δυνατόν να περιμένουμε τουρίστες και να υπάρχει  ακαταστασία. Εμείς θα φροντίσουμε να γίνει και η Παιδική χαρά και ο χώρος να είναι δελεαστικός και απολύτως επισκέψιμος για τους ξένους», τόνισε ο κ.Λιατσής.

Από την πλευρά των τεχνικών υπηρεσιών, ο Βασίλης Αθανασόπουλος δήλωσε ότι καθημερινά γίνονται διάφορες εργασίες ώστε να ευπρεπιστεί ο χώρος του Επαρχείου, απευθύνοντας έκκληση στους πολίτες να διαφυλάξουν την περιουσία της πόλης.

Ο διευθυντής της ΔΕΥΑΠ, Τάκης Βασιλόπουλος, επισήμανε πως η επιχείρηση είναι δίπλα στον δήμαρχο για να αλλάξει όψη ο λόφος του Επαρχείου, καθώς έχει ήδη επισκευαστεί η κρήνη ενώ σύντομα θα επισκευαστούν και τα αφοδευτήρια.

Όλη η επικαιρότητα