Πύργος: «Ό,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ» με τα τραγούδια του Τσιτσάνη – Από την ορχήστρα «Τα χρώματα της Ήλιδας»

Ένα διήμερο γεμάτο από τα τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη θα είναι αυτό της Παρασκευής και του Σαββάτου 21 και 22 Απριλίου στο Rex plus στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Η ορχήστρα «Τα χρώματα της Ήλιδας», συνεχίζοντας το μουσικό της ταξίδι για 21 χρόνια, διοργανώνει μια ξεχωριστή μουσική παράσταση-αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη, σε μια από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες του ρεμπέτικου τραγουδιού και της ελληνικής λαϊκής μουσικής του 20ου αιώνα…

Μια μουσική παράσταση με τίτλο «Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ» (σ.σ. ενός από τα πιο αντιπροσωπευτικά και πολυαγαπημένα τραγούδια του Τσιτσάνη), που θα δώσει την ευκαιρία στους μουσικόφιλους να απολαύσουν τα «Χρώματα της Ήλιδας», σε τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία, αγαπήθηκαν και εξακολουθούν να τραγουδιούνται μέχρι σήμερα…

Χθες το μεσημέρι, μέλη της ορχήστρας παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης (σ.σ. στο Rex plus) για τις επερχόμενες συναυλίες…

Παίρνοντας πρώτος τον λόγο ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας Γιώργος Γκιντζίρης τόνισε ότι «τα Χρώματα της Ήλιδας, κλείνοντας 21 χρόνια ύπαρξης, σας καλωσορίζουν για μια ακόμη φορά σε ένα μουσικό ταξίδι αφιερωμένο στα έργα του σπουδαίου Βασίλη Τσιτσάνη. Η επιλογή του φετινού αφιερώματος είναι ένα όνειρο πολλών ετών. Η ιδέα προϋπήρχε και φέτος ωρίμασε από την πλευρά μας και είμαστε έτοιμοι να αγγίξουμε ένα μουσικό είδος που δεν έχουμε παρουσιάσει ως σύνολο. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι οφείλαμε να τραγουδήσουμε τον μεγάλο δάσκαλο Τσιτσάνη, ο οποίος ήταν αυτός που πήρε από το χέρι το ρεμπέτικο και το έκανε πιο λαϊκό, ευρέως αποδεκτό είδος από το κοινό».

 

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ορχήστρας, Παύλος Αυγερινόπουλος, δήλωσε πως «φέτος συμπληρώνονται 102 χρόνια από τη γέννηση και 33 χρόνια από το θάνατο του Βασίλη Τσιτσάνη. Ως ελάχιστο φόρο τιμής επιλέγουμε να τιμήσουμε τον πρωτοπόρο λαϊκό βάρδο ο οποίος επηρέασε με το μουσικό του ύφος τους συγχρόνους του αλλά και τους μετέπειτα λαϊκούς συνθέτες. Έζησε σε μια ταραγμένη για την χώρα μας και τον κόσμο εποχή, καταφέρνοντας να ενώσει με τα τραγούδια του την Ανατολή και τη Δύση καθώς και όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από τα πολιτικά τους πιστεύω. Δικαίως σήμερα το έργο του, που περιλαμβάνει πάνω από 1.000 τραγούδια, παραμένει επίκαιρο, ακούγεται, μελετάται, αξιολογείται και διδάσκεται στα αμφιθέατρα των μουσικών Πανεπιστημίων σε Ελλάδα και εξωτερικό. Πιστός στο μουσικό ύφος του λαϊκού συνθέτη, ο Γιώργος Γκιντζίρης ενορχήστρωσε γνωστά τραγούδια του Τσιτσάνη, τα οποία καλύπτουν όλη τη μουσική του διαδρομή. Ευχαριστούμε το Rex plus για την φιλοξενία, τους χορηγούς μας για τη στήριξη, τα Μ.Μ.Ε. για την προβολή και το κοινό της περιοχής, που είναι συνοδοιπόρος στα μουσικά μας ταξίδια».

 

Τέλος ο τραγουδιστής της ορχήστρας, Γιώργος Αδαμόπουλος, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «ακούγοντας ή τραγουδώντας κανείς Βασίλη Τσιτσάνη, αισθάνεται μια συνεχή τάση συναισθηματισμού να τον διακατέχει, και συνειδητοποιεί αυτομάτως ότι αυτό είναι εκείνο το χαρακτηριστικό που τον καθιστά τόσο διαχρονικό και τόσο επίκαιρο».

 

Στο συναυλιακό διήμερο-αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη θα συμμετάσχουν οι μουσικοί:

 

Παύλος Αυγερινόπουλος: Μπουζούκι

Γιώργος Γκιντζίρης: Πιάνο & Ακορντεόν (καλλιτεχνική διεύθυνση και επιλογή προγράμματος)

Στάθης Δεββές: Μπουζούκι – μπαγλαμάς

Τασία Κωστοβασίλη: Κιθάρα

Δημήτρης Μαλεβίτης: Μπάσο

Θανάσης Πουλακίδας: Μπουζούκι

Νίκος Στεφανίδης: Κιθάρα

Τραγούδι: Γιώργος Αδαμόπουλος και Χαρά Σκουλαρίκου

 

Ενδιάμεσα των τραγουδιών που θα ακουστούν θα αφηγείται αποσπάσματα για τον Τσιτσάνη η Νάνσυ Τζανετοπούλου.

 

Ώρα έναρξης και των δυο συναυλιών είναι στις 9.30 μ.μ. (οι πόρτες για το κοινό θα ανοίξουν στις 8.30 μ.μ.) με τιμή εισόδου 5 ευρώ (σ.σ. περιλαμβάνει ένα ποτήρι κρασί ή αναψυκτικό). Εισιτήρια προπωλούνται στο Rex plus.