Πύργος: Πάλκο για τη Φιλαρμονική στην κεντρική πλατεία

Συνάντηση του δημάρχου Πύργου Γαβρίλη Λιατσή με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλαρμονικής «Απόλλων»  Αθανάσιο Δασκόπουλο και τον αντιπρόεδρο – καθηγητή Ανωτάτης Εκπαίδευσης Αλεξιο Καράμπελα πραγματοποιήθηκε χθες στο Λάτσειο.

Στην συνάντηση ήταν παρούσα και η διευθύντρια των Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Πύργου Αντωνία Παπανικολάου.

Στη δήλωση του ο δήμαρχος τόνισε πως «Η φιλαρμονική δεν είναι ένα τυχαίο νομικό πρόσωπο που ασχολείται με τον πολιτισμό, είναι ο πολιτισμός τη πόλης. Πάντα οι διοικήσεις της διέθεταν αξιοσέβαστα πρόσωπα, ανθρώπους που συνειδητά ασχολούνται με τον πολιτισμό. Το αίτημα του ΔΣ είναι να τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία ένα πάλκο, όπως παλιά, που η φιλαρμονική έδινε συναυλίες πάνω σ` αυτό, παροτρύνοντας τον κόσμο να ασχοληθεί με τη μουσική. Έχουμε ήδη κάνει έρευνα αγοράς για αυτό το πάλκο, θα κάνουμε ένα γρήγορο διαγωνισμό και θα αποκτήσουμε αυτό που επιθυμεί η Διοίκηση αλλά και οι συμπολίτες μας».

«Συζητήσαμε με το δήμαρχο θέματα που αφορούν στην φιλαρμονική Απόλλων, του αναλύσαμε τα προβλήματα μας με σημαντικότερο τις στολές. Επίσης, του ζητήσαμε πάλκο προκειμένου τα Σαββατοκύριακα η μπάντα να παιανίζει για τους δημότες»… τόνισε από την πλευρά του ο κ. Δασκοπουλος.

Τέλος ο κ. Καράμπελας ανέφερε ότι «Ο δήμαρχος είναι πολύ κοντά στα προβλήματα του Πύργου. Εμείς του θέσαμε θέματα για την περεταίρω ανάπτυξη της φιλαρμονικής, με την προϋπόθεση ότι σαν πολιτιστικός καταλύτης και ως συνδετικός κρίκος του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον της πόλης θα μπορέσει να δώσει ότι καλύτερο μπορεί μέσα από τις τακτές εκδηλώσεις που προετοιμάζει. Πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός είναι εκείνος που κάνει καλύτερους τους ανθρώπους».