Αγροτικά Ηλεία

Πύργος: Παράσταση διαμαρτυρίας από τους αγρότες στα ταμεία του Νοσοκομείου

tabela.jpg
Ακούστε το άρθρο

Οι αγρότες πιστοί στο ραντεβού τους έδωσαν και το πρωί της Παρασκευής το «παρών» στο νοσοκομείο Πύργου. Ο αγροτικός κόσμος με αυτή την παράσταση διαμαρτυρίας στον χώρο των ταμείων (για να μην πληρώσουν το χαράτσι-εισιτήριο οι ασφαλισμένοι) έστειλαν μήνυμα διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, ενώ ακόμα παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του συνδικάτου οικοδόμων, του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ και της ΟΓΕ Ηλείας. Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος επεσήμανε στις δηλώσεις του ότι «οι αγρότες θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις με ανάλογες δράσεις σε χώρους που θα πρέπει να παρέχονται δωρεάν υπηρεσίες. Βρισκόμαστε σήμερα εδώ διότι ζητούμε δημόσια δωρεάν υγεία για τον λαό», το  επόμενο ραντεβού έχει δοθεί στις εκδηλώσεις του αγροτικού κινήματος στο Κιλελέρ.

Οι αγρότες παρέμειναν στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων μέχρι το μεσημέρι όπου και αποχώρησαν χωρίς το παραμικρό παρατράγουδο, υπό τη διακριτική πάντα παρουσία της αστυνομίας… 

Γιώργος Κ.Ροζής

giorgosrozis@yahoo.gr

Όλη η επικαιρότητα