Ηλεία

Πύργος/Parea Cafe: Κράτησαν τη «ΦΛΟΓΑ» αναμμένη (ΦΩΤΟ)

Ακούστε το άρθρο

«Όλοι μαζί μπορούμε να κρατήσουμε αναμμένη τη ¨ΦΛΟΓΑ¨ της ελπίδας, για όλα τα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο», είναι το μήνυμα του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια, και αυτό ακριβώς έκαναν όσοι βρέθηκαν χθες το απόγευμα στην Πλατεία Κύπρου, συμμετέχοντας στις δράσεις ευαισθητοποίησης και προσφοράς που διοργάνωσε για 3η χρονιά το «Parea Café»…

Φέτος οι φορείς, οι σύλλογοι, οι επαγγελματίες και οι ιδιώτες που αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια είναι ακόμα περισσότεροι, γεγονός που αποδεικνύει πως, σ’ αυτή την πόλη, η ευαισθησία και η ανθρωπιά περισσεύσουν. Ίσως γιατί όλοι έχουν ακούσει, έχουν μάθει, έχουν διαβάσει ή έχουν ζήσει κοντά ή δίπλα τους τον αγώνα που κάνουν τα παιδιά που πάσχουν από κάποια νεοπλασματική ασθένεια, μαζί  με τις οικογένειες τους, αναζητώντας μια δεύτερη ευκαιρία στην ζωή.

Γι’ αυτό και χθες ήταν όλοι εκεί, με τον Γιάννη Πλεμμένο, ιδιοκτήτη του Pare Café να ευχαριστεί, εκ μέρους και του συνεταίρου του Αλέξανδρου Καλύβα, όλους όσοι έδωσαν το παρών και στηρίζουν την πρωτοβουλία για την ενίσχυση του Συλλόγου Φλόγα.  Θερμές ευχαριστίες εκφράστηκαν και από την εκπρόσωπο του Συλλόγου, Τασία Χριστοπούλου – Παπαϊωάννου, παρουσιάζοντας το έργο της Φλόγας. Σημείωσε πόσο σημαντική είναι η συμβολή των ιδιωτών σε αυτό, αφού δεν υπάρχει κρατική μέριμνα, και ευχαρίστησε όλους όσοι «…βοηθούν να κρατηθεί η φλόγα αναμμένη», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο παιδικός καρκίνος

Σχετικές ομιλίες για τον καρκίνο στην παιδική ηλικία έκανε η Διευθύντρια ΕΣΥ της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών Αφροδίτη Γκινοπούλου, η Κατερίνα Γραφανάκη – διδακτ. προσωπικό του Παν. Πατρών εκ μέρους του ΚΕΔΜΟΠ και η Διαιοτολόγος – Διατροφολόγος Μαρία Χριστακοπούλου.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη πατ. Παν. Κλουκίνας, ο Βουλευτής Ηλείας Γιάννης Κουτσούκος και ο Βοηθός Περιφερειάρχη Φώτης Κωσταριάς καθώς η δράση στηρίχθηκε από την ΠΔΕ.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας και έγινε εγγραφή εθελοντών δωρητών μυελών των οστών, η Στρατιωτικός Ευγενία Χριστοπούλου παρουσίασε την ποιητική της συλλογή «Η μελωδία της καρδιάς» και όλα τα έσοδα δόθηκαν στον Σύλλογο Φλόγα, όπως ακριβώς κάνει και το Parea Café προσφέροντας τις εισπράξεις της ημέρας. Ήταν εκεί και στήριξαν με τον δικό τους τρόπο και τις δημιουργίες τους το ΙΕΚ Σμαρνάκη, ο Σύλλογος Γονέων – Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ήλις», το Σωματείο Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων, η Ακαδημία Αθλητικού Χορού «Dance Life Steps», το Θέατρο Σκιών Φώτη και Χρήστου Πλέσσα, το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο, το ΙΕΚ Σμαρνάκη, η Δήμητρα Καραχάλιου και Φίλοι Εικαστικοί, το Τμήμα Πύργου του ΕΕΣ κ.α.

Τέλος, για τη σημαντική του προσφορά στα παιδιά βραβευτηκαν η Παρολυμπιονίκης Έφη Βλάμη (σ.σ το βραβείο παρέλαβαν οι γονείς της Γιάννης και Σοφία), ο γραμματέας του Σωματείου Παραπληγικών Γιώργος Παπανικολόπουλος και τα μέλη της Ελληνικής Αλπινιστικής Ομάδας Μάριος Κάρδαρης, Γρηγόρης Καπερώνης και Χρήστος Λάβδας.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η δημοσιογράφος Άννα Αγγελίδου.

Όλη η επικαιρότητα