Ηλεία

Πύργος: Παρέμβαση της 6ης ΥΠΕ για τα τηλεφωνικά ραντεβού στο νοσοκομείο

pirgos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Παρέμβαση στο θέμα των τηλεφωνικών ραντεβού του νοσοκομείου Πύργου έκανε χθες Πέμπτη η Διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Όπως έγινε γνωστό ο υποδιοικητής Τ. Αντωνακόπουλος έστειλε έγγραφο με το οποίο ζητά άμεση και έγγραφη ενημέρωση για την υπηρεσία τηλεφωνικών ραντεβού (με τον πενταψήφιο αριθμό που χρησιμοποιεί ιδιωτική εταιρεία) τη σκοπιμότητα και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εν λόγω προμήθεια και επίσης ζητά κάθε σχετικό έγγραφο για την τεκμηρίωσή της.

Το γεγονός είναι ότι η απόφαση του Δ.Σ του Νοσοκομείου Πύργου να αναθέσει σε ιδιωτική εταιρεία τα τηλεφωνικά ραντεβού για τα εξωτερικά ιατρεία προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και πολλοί πολίτες τηλεφώνησαν στην 6η ΥΠΕ αλλά και στo patrisnews.com, μέσω τoυ οποίου θέλησαν να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Σύμφωνα, τώρα, με πληροφορίες του patrisnews.com, την ίδια απόφαση πήραν και άλλα νοσοκομεία και το έργο το ανέλαβε η ίδια ιδιωτική εταιρεία.

Ταυτόχρονα από στελέχη της 6ης ΥΠΕ εκφράστηκαν απορίες για το γεγονός ότι δεν ενημερώθηκε έστω και τυπικά (αφού δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του νοσοκομείου) η επιτροπή προμηθειών.

Να θυμίσουμε ότι ανάλογη απόφαση για τα τηλεφωνικά ραντεβού είχε παρθεί προ μηνών για τον ΕΟΠYY αλλά μετά το κύμα αντιδράσεων αναγκάστηκαν οι αρμόδιοι να επαναφέρουν το προηγούμενο καθεστώς με τις αστικές κλήσεις.

Όλη η επικαιρότητα