WEB tv Ηλεία

Πύργος: Περισσότερα από 200 παιδιά βρέθηκαν στον Αγιασμό του Κοινωνικού Φροντιστηρίου (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Με κινητήρια δύναμή τους την αγάπη τους για την εκπαίδευση και τα παιδιά, ξεκίνησε φέτος η 6η συνεχόμενη χρονιά του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, με την τέλεση του καθιερωμένου αγιασμού στον προαύλιο χώρο του 2ου Λυκείου Πύργου.

Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, συνοδεία ενός ακόμα ιερέα, ενώ δίπλα τους βρέθηκαν οι καθηγητές του φετινού Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Ακόμα, το παρών έδωσαν και η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Δικαίου, Επιστήμης και Τεχνολογίας και πρώην βουλευτής νομού Ηλείας, Διονυσία Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, αλλά και η άμισθη σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Εθελοντισμού, Ευγενία Χριστοπούλου.

Φέτος τα παιδιά που θα βρεθούν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι πάρα πολλά, καθώς αναμένεται να ξεπεράσουν τα 200, που αποτελεί και αριθμό ρεκόρ για τα μέχρι τώρα δεδομένα του Φροντιστηρίου, ενώ αναμένεται να μείνουν εκτός και περίπου 30 παιδιά τα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθούν και αυτά με τα υπόλοιπα.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός τελειώνοντας τη λειτουργία του αγιασμού, ευχαρίστησε τους ανθρώπους του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που του έδωσαν την ευκαιρία να βρεθεί κοντά στα παιδιά αυτά, ενώ ακόμα αναφέρθηκε και στην μεγάλη ανταπόκριση που έχει φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο, συμβουλεύοντας τα παιδιά να εκμεταλλευτούν στο έπακρο όσα έχουν να τους προσφέρουν οι καθηγητές ώστε να επιτύχουν τα όνειρά τους.

Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε ο υποδιευθυντής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, Βασίλης Σωτηρόπουλος, που ευχαρίστησε παιδιά, γονείς και συναδέλφους για την παρουσία τους και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να παλέψουν για τους στόχους τους: «Ευχαριστούμε τους συναδέλφους που για μια ακόμα χρονιά βρίσκονται εδώ και περισσότερο τον εμπνευστή και ιδρυτή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κ. Χρήστο Αθανάσουλα, που με τις συνεχείς προσπάθειές του έχει δημιουργήσει αυτό το θαύμα. Έχω τη χαρά να συνεργάζομαι με αυτό τον άνθρωπο και με νεαρούς επί το πλείστον συναδέλφους, αλλά και άλλους που είναι διορισμένοι και παρότι έχουν πρωινή δουλειά, το απόγευμα αφιερώνουν χρόνο για εσάς. Το μεγαλύτερο μπράβο όμως ανήκει στα παιδιά που έχουν τον εθελοντισμό βαθιά μέσα τους και έρχονται εδώ αφιλοκερδώς και μερικές φορές «τσοντάρουν» κάτι από το πενιχρό τους βαλάντιο για να βγάλουν φωτοτυπίες, να πάρουν βοηθήματα που χρειάζονται κ.ά. Απευθυνόμενος στους μαθητές, αυτό θα πρέπει να το σεβαστείτε διπλά, να τους αγαπήσετε και σίγουρα η αγάπη σας θα φανεί με αγώνα, προσπάθεια, αφοσίωση σε αυτό για το οποίο βρίσκεστε εδώ. Εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά και με συγχωρείτε αλλά θα κάνω μια παρατήρηση. Είδα σήμερα μια μεγάλη ομάδα παιδιών να είναι εδώ και κάποιοι άλλοι να βρίσκονται στις παρυφές. Αυτός δεν είναι σεβασμός, αλλά απαξίωση. Συγγνώμη για την άσχημη πένα που έβαλα σ’ αυτό το σημείο, αλλά έχω συνηθίσει να λέω ότι νιώθω. Πρέπει να είστε τακτικοί και μελετημένοι. Είναι τεράστιος ο όγκος μαθητών που έχουμε να διαχειριστούμε. Εύχομαι καλή σχολική χρονιά και υγεία, στους γονείς υπομονή με τα παιδιά, να είστε πάντα κοντά τους στα καλά και κακά και περισσότερο στις δύσκολες στιγμές, γιατί τότε σας χρειάζονται. Κάποιοι από αυτούς που με περιτριγυρίζουν είναι παλιοί μαθητές μου και χαίρομαι αφάνταστα να βλέπω ότι όσα κάναμε δεν πήγαν χαμένα».

Τη διαδικασία της πρώτης μέρας έκλεισε ο Διευθυντής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Χρήστος Αθανάσουλας, που ανέφερε: «Λυπούμαστε γι’ αυτούς που σήμερα δεν είναι εδώ. Θέλω να δείτε καλά αυτούς που έχετε απέναντί σας. Είναι άνθρωποι που έχουν έρθει να σας βοηθήσουν, χωρίς κανένα υλικό όφελος. Είναι κάποιοι από τους καλύτερους που μπήκαν σε αίθουσες διδασκαλίας στην Ηλεία και κάποιοι που εξελίσσονται στους καλύτερους. Αυτή η ποιότητα ανθρώπων και εκπαιδευτικών είναι εδώ. Έχετε να πάρετε πολλά. Αγάπη, σεβασμό και επιμέλεια. Και μιας και το έφερε ο καιρός, καλώ την Ελένη Παυλή.

Η Ελένη πέρυσι ήταν στη θέση σας και σε λίγες μέρες ξεκινάει να σπουδάζει γιατρός. Είμαστε υπερήφανοι και ευχόμαστε να της μοιάσετε. Καλή σχολική χρονιά».

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, χωρίστηκαν τα παιδιά σε τάξεις και τους δόθηκε στο καθένα ξεχωριστά το πρόγραμμα, ενώ η κ. Αυγερινοπούλου που είχε έρθει αποκλειστικά και μόνο για αυτό το γεγονός, παρέδωσε σε μια τσάντα γραφική ύλη για τα παιδιά.

Όλη η επικαιρότητα