Ηλεία

Πύργος: Πήγαν να πουλήσουν λαθραία τσιγάρα σε… αστυνομικό και συνελήφθησαν!

tsigara.jpg
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης στον Πύργο Ηλείας, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 26 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία και κατοχή λαθραίων τσιγάρων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι δύο αλλοδαποί κατείχαν και πουλούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, με μεθοδικότητα ήρθαν σε επικοινωνία με τον 20χρονο, όπου συμφωνήθηκε η πώληση 33 εργοστασιακών συσκευασιών (κούτες), έναντι του χρηματικού ποσού των 15 ευρώ η κάθε μία.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κατά την οποία Αστυνομικός προσποιούμενος τον πελάτη, τους συνάντησε σε προκαθορισμένο ραντεβού και τους παρέδωσε το χρηματικό ποσό που είχε συμφωνηθεί.

Κατά τη σύλληψη των δύο αλλοδαπών, στη κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής:

Δύο νάιλον σακούλες που περιείχαν η μία 33 κούτες τσιγάρων, τα οποία προορίζονταν για πώληση στο συγκεκριμένο ραντεβού και η άλλη δέκα κούτες τσιγάρων τα οποία κατείχαν επίσης για πώληση.

Δύο κινητά τηλέφωνα

Όλα τα τσιγάρα που κατασχεθήκαν δεν είχαν επικολλημένη την προβλεπόμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Από τον έλεγχο των στοιχείων των συλληφθέντων προέκυψε ότι ο 26χρονος είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (28/3) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Όλη η επικαιρότητα