Ηλεία

Πύργος: Πλήθος κόσμου στο προσκύνημα της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους (VIDEO)

dscn0141.jpg
Ακούστε το άρθρο

Δεκάδες πιστοί προσέρχονται από το μεσημέρι της Τρίτης, να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους, στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, στον Πύργο.


Το πρόγραμμα

Η εικόνα του Αγίου Χαραλάμπους, από το μεσημέρι της Τρίτης, τέθηκε σε προσκύνημα, έξω από τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, δίνοντας τη δυνατότητα στους πιστούς,  όπως κάθε χρόνο, να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί στη μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους.

Στις 6:30 το απόγευμα ψάλλεται ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ στις 11:00 το βράδυ, θα τελεστεί νυχτερινή Θεία Λειτουργίας.

Την Τετάρτη, κυριώνυμο ημέρα της γιορτής, από τις 6:00 έως τις 8:00 το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο ιστορικό Ναϋδριο του Αγίου. Από τις 7:00 έως τις 11:00 το πρωί, στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής, θα τελεστεί ο Όρθρος και η Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργίακαι θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, συνοδεία των πιστών, για να καταλήξει και πάλι στο Ναό, όπου θα τεθεί σε προσκύνημα.

Στις 5:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα ψαλεί παράκληση προς τον προστάτη Άγιο, υπέρ υγείας και ειρήνης. Θα ακολουθήσει ομιλία – με συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας και της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων – σχετική με τον Άγιο Ιερομάρτυρα Χαράλαμπο Πολιούχο της πόλεως του Πύργου, από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Φιλάρετο Σπανόπουλο.


Όλη η επικαιρότητα