Πύργος: Οι Πρόσκοποι γιορτάζουν την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης» [ΦΩΤΟ]

Οι Πρόσκοποι όλου του κόσμου κάθε χρόνο  γιορτάζουν την «Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης», στη μνήμη της γενεθλίου ημερομηνίας του ιδρυτή του Προσκοπισμού Μπ. Πάουελ, που είναι κοινή με αυτή της συζύγου του, ιδρυτού του Οδηγισμού και είναι αφιερωμένη στην Παγκόσμια Φιλία, Ειρήνη και Συναδέλφωση των λαών της γης,όμως πάνω από όλα ,να δηλώσουν ,νέοι και παλιοί, την προσφορά τους, που -όπως αναφέρει και η προσκοπική Υπόσχεση- το καθήκον προς τον Θεό,τον συνάνθρωπο μας και στο περιβάλλον.

Στην περιοχή του Πύργου Ηλείας, προετοιμάζονται μια σειρά εκδηλώσεων, στις Προσκοπικές Ομάδες με αποκορύφωμα την συνεστίαση που θα γίνει το Σάββατο 3η Μαρτίου 9 μ.μ. στο ψυχαγωγικό κέντρο  «Το Δημοτικό» και καλούνται να λάβουν μέρος σ’ αυτή οι Παλαιοί Πρόσκοποι-που η Ένωσή τους διοργανώνει την εκδήλωση- τα μέλη των Επιτροπών Κοινωνικής Συμπαράστασης, οι εν ενεργεία βαθμοφόροι ,γονείς και οι φίλοι του Προσκοπισμού της περιοχής.

Στη διάρκεια της συνεστίασης όπου θα βρεθούν παλιοί Πρόσκοποι όλων των ηλικιών, οι αρχηγοί τους, βαθμοφόροι κ.λ.π. θα απονεμηθούν αναμνηστικές πλακέτες και Ηθικές διακρίσεις,όπως κάθε χρόνο, σε όσους έχουν προσφέρει στην τοπική και στην Ηλειακή κίνηση,ενώ σύντομη αναφορά για την επέτειο θα κάνει το μέλος της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων κ. Κώστας Παπαδόπουλος.  Τέλος, όλοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με την μουσική….

Δηλώσεις συμμετοχής έγκαιρα  στους κ.κ.  Κώστα Τριανταφυλλόπουλο, Στάθη Κυριακόπουλο, Ανδρ.Γιατρα, Γιώργ.Καραμάνη, καθώς και στα μέλη της ¨Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, στους βαθμοφόρους και στα μέλη της Κίνησης.