Πύργος: Προβληματισμένοι οι γονείς από την μεταφορά του 3ου Νηπιαγωγείου στο 11ο Δημοτικό Σχολείο

Προβληματισμένοι είναι οι γονείς των νηπίων που θα μεταφερθούν στο 11ο δημοτικό σχολείο Πύργου, από το 3ο Νηπιαγωγείο.

Και είναι προβληματισμένοι, αφού όπως μας δήλωσαν, υπάρχει θέμα με την απόσταση του σχολείου από τα σπίτια τους (κάποιοι μένουν πάνω από 1,5 – 2 χιλιόμετρα μακριά) και άρα είναι δύσκολη η μεταφορά των μικρών παιδιών, ιδίως τον χειμώνα, ενώ υπάρχει θέμα και με την κατάσταση του χώρου που θα προαυλίζονται τα παιδιά, τον οποίο δεν θεωρούν ως τον πλέον κατάλληλο.

Οι γονείς των παιδιών θεωρούν ότι παρότι έχουν γίνει έργα στο εσωτερικό του σχολείου, που έχει βαφτεί, ενώ έχουν φτιαχτεί και όλες τουαλέτες, τα προβλήματα που υπάρχουν είναι αρκετά και εγείρουν αρκετά ζητήματα, ιδίως ασφάλειας, αφού πρόκειται για πολύ μικρά παιδιά, 4 και 5 ετών.

Ας δούμε όμως τι μας δήλωσαν οι γονείς των νηπίων, οι οποίοι και ζητούν να δοθούν άμεσα λύσεις όπου χρειάζεται, αφού σε λίγες ώρες θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και τα παιδιά θα μπουν μέσα στις σχολικές αίθουσες.

Ευστάθιος Μαντάς γονέας

«Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν από την απόφαση της πρωτοβάθμιας για μεταφορά του Νηπιαγωγείου σε αυτό τον χώρο. Σαν κτήριο δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα. Όμως ένας χώρος για να λειτουργήσει ως νηπιαγωγείο πρέπει να έχει κάποιες υποδομές. Το συγκεκριμένο κτήριο έχει υποδομές για δημοτικό. Το κτήριο αυτό θα έχει κλειστό τον όροφο για όσο λειτουργεί το νηπιαγωγείο για να μην υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά. Έγιναν βέβαια κάποιες εργασίες, μερεμέτια, για να καλύψουμε κάποια λειτουργικά προβλήματα που υπήρχαν. Το να φτιάξουμε τις τουαλέτες ή να βάψουμε τις αίθουσες δεν σημαίνει ότι βαφτίζουμε έναν χώρο ως νηπιαγωγείο. Επίσης υπάρχει πρόβλημα με την πρόσβαση και την αναχώρηση των μαθητών που μένουν στο 1 χιλιόμετρο και παραπάνω από εδώ. Δεν υπάρχουν υποδομές στον δρόμο που υπάρχει για να υπάρξει ασφάλεια. Λένε ακόμη ότι θα χωρίσουν το προαύλιο ώστε να μπαίνουν και να βγαίνουν αυτοκίνητα. Όπως όμως βλέπεται από την υπάρχουσα κατάσταση δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αυτό. Ακόμη υπάρχουν οι μπασκέτες που είναι από την κατασκευή του σχολείου λογικά και έχουν προβλήματα αφού η βάση τους έχει διαβρωθεί. Δεν έχει υπάρξει συντήρηση όλο αυτό τον καιρό. Στον χώρο αυτό θα αυλίζονται και θα παίζουν μικρά παιδιά. Πρόσφατο είναι ένα συμβάν που είχε τραγική κατάληξη, ελπίζουμε να προβλεφτεί αυτό και να μην έχουμε κάτι αντίστοιχο και εδώ».

 

Ξένη Καλεκωνσταντινοπούλου γονέας

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η πρόσβαση αφού κάποιοι γονείς μένουν πολύ μακριά από εδώ. Πάνω από 2 χιλιόμετρα. Και πολλοί δεν έχουν μεταφορικό μέσο. Πως θα φέρνουν τα παιδιά τους εδώ. Ιδίως τον χειμώνα με τις βροχές και το κρύο. Οι περισσότεροι γονείς δουλεύουν και αναγκαστικά τα φέρνουν πολλές φορές οι παππούδες και οι γιαγιάδες. Πως μπορεί όμως να γίνεται αυτό κάθε μέρα; Επίσης πρέπει να φτιαχτεί το προαύλιο για την ασφάλεια των παιδιών».

 

Κατερίνα Παυλοπούλου γονέας

«Κατά βάση το μεγαλύτερο πρόβλημα μας είναι η χιλιομετρική απόσταση. Είναι πάνω από ένα χιλιόμετρο απ’ ότι ορίζει ο νόμος. Επίσης στην διαδρομή δεν υπάρχουν σημάνσεις, ενώ μας είπαν ότι μπορεί μελλοντικά να βάλουν λεωφορείο. Όμως απ’ ότι βλέπεται δεν μπορεί να μπει λεωφορείο εδώ και να πάρει στροφή. Εδώ δεν μπορούν να πάρουν στροφή τα αυτοκίνητα. Είναι πολύ μικρός ο δρόμος. Ακόμη είπαν ότι θα φτιάξουν το προαύλιο για να μπορούν να μπαίνουν μέσα τα αυτοκίνητα, να παίρνουν τα παιδιά και μετά να φεύγουν. Βλέπεται να έχει γίνει κάτι; Μέσα στο σχολείο, ως σύλλογος γονέων, μπήκαμε και το είδαμε. Έχουν βαφτεί οι αίθουσες, έχουν μπει τουαλέτες παιδικές, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το σχολείο είναι έτοιμο να δεχτεί τα νήπια. Μιλάμε για μικρά παιδιά, 4 και 5 ετών. Υπάρχει θέμα για την ασφάλεια τους».

 

Ευγενία Αλεξανδροπούλου γονέας

«Έχουμε πρόβλημα και με τις εγκαταστάσεις και ιδίως τον προαύλιο χώρο που δεν είναι καλός, αλλά και με την πρόσβαση. Αν είναι άσχημες οι καιρικές συνθήκες πως θα φέρνουμε τόσο μακριά μικρά παιδάκια. Με το κτήριο δεν έχουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Έχουμε όμως πρόβλημα με την μεταφορά των παιδιών και την ασφάλειά τους, κυρίως λόγω του προαύλιου χώρου που δεν είναι ο ιδανικός για δεχτεί μικρά παιδιά.